Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Oekraïne – Hoe de oorlog de communicatiepraktijk raakt

dinsdag 5 juli 2022 van 16:00 uur tot 17:00 uur
hand vrijheid nieuwe maat 950x635.jpg

In samenwerking met Issuemakers en Videonieuwsbericht organiseert Logeion een benefietsessie voor Giro555. We praten met enkele vakgenoten die in hun dagelijkse werk te maken hebben met de oorlog in Oekraïne en de  ingewikkelde keuzes die hun organisaties moeten maken. Ben je geïnteresseerd in het onderwerp én wil je bijdragen aan Giro555, koop dan een ticket en neem deel aan de bijeenkomst. De volledige opbrengst van deze online sessie gaat naar Giro555. 

Meteen na de Russische invasie van Oekraïne beleefde Nederland de gebeurtenissen in termen van uren, dagen en weken. Die eerste schok is voorbij. De oorlog is al maanden bezig, en niets wijst erop dat het einde binnen handbereik is. De impact op mensen en organisaties in Nederland is gigantisch.

In deze sessie gaan drie vooraanstaande communicatieprofessionals in gesprek over impact van de oorlog op hun organisaties en de communicatiesector als geheel. Iedere organisatie krijgt namelijk op een andere manier te maken met de oorlog. Zo zijn er organisaties die besloten Rusland te verlaten, organisaties die vluchtelingen vervoerden in Nederland, te maken kregen met enorme tekorten en organisaties die verantwoordelijk werden voor de opvang van Oekraïners in Nederland.

Hoe ga je in de communicatie om met deze situaties? Welke keuzes zijn gemaakt, wat waren de afwegingen en… hoe heeft de strategie uitgepakt? Wat was en wordt de positie van communicatie bij het nemen van besluiten door de organisatie?

Sprekers:
Sybrig van Keep, Managing partner - Issuemakers
Jacco van der Tak, Directeur Communicatie en Corporate Affairs bij NS
Caroline Emmen, Directeur-secretaris van Het Comité van Graanhandelaren
Ingrid Pouw, Manager Communicatie en Fondsenwerving a.i. bij VluchtelingenWerk Nederland

Deelnemers aan de bijeenkomst betalen € 5,50 of € 55,- naar keuze voor deelname. De gehele opbrengst wordt overgemaakt naar Giro555. Uiteraard kunnen deelnemers hun bijdrage voor deze benefietsessie verhogen door meer kaartjes te kopen.

Ben je geïnteresseerd in het onderwerp en wil je bijdragen aan Giro555, koop dan een ticket en neem deel aan de bijeenkomst. Extra optie: wil je extra doneren? Klik op deze button en wij nemen contact met je op. 

Over de sprekers

Corline Emmen 220x220 LINKEDIN.jpg

Caroline Emmen

Caroline Emmen is Directeur-Secretaris van Het Comite van GraanhandelarenDe Koninklijke Vereniging Het Comité van Graanhandelaren behartigt als brancheorganisatie op verschillende manieren de belangen van de ruim 120 aangesloten bedrijven in de agri-business.
Ingrid Pouw Essent.jpg

Ingrid Pouw

Ingrid Pouw is Manager Communicatie & Fondsenwerving a.i. bij VluchtelingenWerk Nederland. VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland.
Jacco 220x220.jpg

Jacco van der Tak

Jacco van der Tak is Directeur Communicatie & Corporate Affairs bij NS. Jacco is als directeur Communicatie & Corporate Affairs eindverantwoordelijk voor de afdeling Communicatie & Corporate Affairs.
Foto sybrig.jpg

Sybrig van Keep

Sybrig van Keep werkte ruim 25 jaar in politiek en public affairs, en richtte in 2007 samen met Mayke van Keep communicatiebureau Issuemakers op. Issuemakers adviseert en ondersteunt organisaties die maatschappelijke impact hebben of willen maken, door voor hen maatschappelijke en politieke issues te monitoren, te managen en te maken. Naast managing partner is Sybrig actief op het gebied van issuemanagement, strategie, public affairs, politieke agendering, reputatiemanagement en stakeholdermanagement. Ook is zij lid van de vakgroep crisiscommunicatie en issues management van Logeion.

Prijzen

Leden / niet leden
€ 5,50
Leden / niet leden & extra donatie!
€ 55,50

Kostenoverzicht:
Leden: € 55,00
Young Logeion: € 55,00
Niet-leden: € 55,00

De opbrengst van deze sessie gaat in zijn geheel naar Giro555.