Logo Zoeken
Online

Zelf nieuwsvideo’s maken (wegens succes herhaald)

donderdag 7 april 2022 van 15:30 uur tot 17:00 uur
enter_the_firm_vnb.jpg

Het landelijke nieuws halen met een zelfgemaakt nieuwsbericht op video is echt makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Maar ook de landelijke en internationale media maken graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!

Het landelijke nieuws halen met een zelfgemaakt nieuwsbericht op video is echt makkelijker dan je denkt.

In deze Vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Maar ook de landelijke en internationale media maken graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!

Kortom, neem nu zelf de regie! Zorg dat jouw verhaal wordt gezien als nieuws. Rick Hunink van Videonieuwsbericht neemt je mee in het hele productieproces. Van het schrijven van een briefing tot en met de montage. Zo krijg je praktische tips over hoe je zelf je eigen nieuws kunt filmen, en welke tools je daarbij helpen. Eenvoudig met de smartphone, of met een complete cameraploeg. Met hulp van een vast format kun je hier snel een vlog of nieuwsbericht van maken. Tot slot enkele tips om te zorgen dat jouw beelden op een goeie manier terecht komen op de redacties van de landelijke media.

Deze sessie wordt uitgezonden vanuit de Videonieuwsbericht studio in Hilversum en is met name interessant voor communicatieprofessionals die regelmatig boven op het nieuws zitten, zoals woordvoerders en persvoorlichters. Maar ook als je werkt in public relations of public affairs.

De uitzending wordt niet opgenomen. De hand-out met tips en een briefingsformat worden gedeeld.

Over de sprekers

Rick 2013.jpg

Rick Hunink

Rick Hunink is mede-oprichter van Videonieuwsbericht. Met een team van 20 collega’s produceren zij dagelijks nieuwsberichten, reportages en livestreams. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Rick is gastdocent onlinevideo op verschillende hogescholen en spreekt op nationale en internationale congressen over videojournalistiek, zelf nieuws maken en het filmen met de smartphone.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 17,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 30 maart 2022. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.