Bijeenkomsten Archief

 1. Op 05-10-21:

  Interne communicatie in hybride organisaties (wegens succes herhaald - geactualiseerd)

  Denkkaders voor een nieuwe communicatieaanpak

  Hoe richten we interne communicatie in een hybride organisatie effectief in? Hoe zorg je dat medewerkers verbonden, blij en slim met elkaar kunnen samenwerken als we niet meer met zijn allen tegelijkertijd op kantoor zullen zijn? De uitdaging is een complex vraagstuk dat speelt in teams, tussen teams en voor de hele organisatie.

  Peter Haan (directeur Evolve) en Bas van Glabbeek (senior adviseur Involve) delen denkkaders waarmee jij de (nieuwe) werkelijkheid van hybride organisaties kunt verkennen. En de contouren kunt schetsen van een geactualiseerde aanpak. Aan de hand van een inspirerend voorbeeld uit de praktijk gaan we met elkaar in gesprek onder begeleiding van Sandy Nijhuis van dagvoorzitter.nl

 2. Op 04-10-21:

  Online Workshop Business Intelligence - Sirous Kavehercy

  Hoe werk je als communicatieprofessional datagedreven?

  Communicatieprofessionals krijgen steeds meer te maken met Artificial Intelligence, big data, algoritmen en sociale netwerken. Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om datagedreven te werken.

  Sirous Kavehercy (Tripylon Media) gaat in op de actuele ontwikkelingen. Je ontdekt de rol van Business Intelligence (BI) als een strategisch instrument en de randvoorwaarden voor een succesvolle inzet van BI in je organisatie. Daarnaast krijg je handvatten om KPI’s op te stellen voor je communicatieactiviteiten, waarde te creëren met data en bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

 3. Op 30-09-21:

  Gebruik je stem! - Pacelle van Goethem

  Meer invloed met je stem als instrument

  Rond stemgebruik bestaan de mythes: ‘Je klinkt zoals je bent’ en ‘je praat nou eenmaal zoals je praat’. Weinig mensen staan stil bij de invloed die onze stem heeft. Het goede nieuws: je kunt alles met je stem, bovendien kosteloos en altijd bij je. 

  Leer de feiten en fijne tips van Pacelle van Goethem, gedragswetenschapper en overtuigexpert bij True Persuasion. We gaan samen met haar op zoek naar inzichten en praktische toepassingen. Alles geïllustreerd met video/audiofragmenten, verbluffende inkijkjes en hilarisch doeltreffende tips.

 4. Op 29-09-21 in Utrecht:

  Algemene Ledenvergadering Logeion 2021

  Logeion nodigt je graag uit voor de algemene ledenvergadering (ALV). Op 29 september ben je als Logeion-lid van harte welkom om deel te nemen aan de ALV in het Bartholomeus Gasthuis te Utrecht.

 5. Op 28-09-21:

  Communicatie 2.0: Datagedreven content - Paul Gremmen & Maarten Ros (wegens succes herhaald)

  Hoe krijgt communicatie meer impact? Door handig gebruik te maken van datagedreven content. Is dat moeilijk? Nee! Maak je daarmee het verschil? Ja! Hoe? Dat ontdek je tijdens dit Power Webinar.

 6. Op 23-09-21:

  Online College: Theo Hendriks - Storytelling in het (post-)coronatijdperk (wegens succes herhaald)

  "We doen het samen!" "Met elkaar verslaan we het virus!" Collectief sloten we met onze corporate stories ons aan bij dit verhaal. Wat is het nieuwe verhaal van jouw organisatie? Theo Hendriks is corporate storyteller en verweeft in dit online college de actualiteit met een oproep tot authenticiteit.

 7. Op 23-09-21 in Amsterdam:

  Ontdek de effectiviteit van een flexibele adviesstijl (wegens succes herhaald)

  Effectief adviseren is zorgen voor een inhoudelijk goed advies dat geaccepteerd wordt. En omdat niet elke situatie hetzelfde is heb je in je adviesstijl te variëren. Ook wel schakelen genoemd. Wil jij je stijlflexibiliteit vergroten door meer zicht te krijgen op de verschillende advies- en beïnvloedingsvaardigheden? Dan is deze praktische workshop echt iets voor jou! 

   

 8. Op 20-09-21:

  Employee engagement - exclusief voor opleidingsdocenten

  Succesvolle verandering begint met blije medewerkers

  Deze inspirerende kennissessie is exclusief voor opleidingsdocenten en komt voort uit een krachtenbundeling van de drie verenigingen Logeion, MOA en NIMA.

  Duurzame waardecreatie begint en eindigt met blije medewerkers. Juist in tijden waar verandering de enige constante is. Door het belangrijkste kapitaal – de mensen die bij en voor een organisatie werken – centraal te stellen kun je als bedrijf succesvol zijn en blijven. Interne communicatie levert daarin een onmisbare bijdrage. Bea Aarnoutse is strategy director en partner bij bureau PROOF | employee alignment & employer branding. Zij praat je helemaal bij, neemt je mee in vernieuwende inzichten en deelt de 10 employee alignment tips in een tijd van verandering.

 9. Op 14-09-21 in Amersfoort:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

 10. Op 09-09-21 in Utrecht:

  Summercourse - Digitaal vooruit met je communicatiestrategie

  Drie middagen over de digitale aspecten van communicatie

  De Summercourse vindt plaats op locatie in Utrecht. De bijeenkomst op 9 september is vol, maar deze kan je nog wel online bijwonen.

  Ga jij digitaal vooruit in je communicatiestrategie? Afgelopen jaar gingen veel van onze zakelijke -en privéactiviteiten volledig online. Hierdoor veranderde ons eigen gedrag, de inzet van media, en we ontdekten nieuwe communicatiemogelijkheden. Logeion en SchaalX selecteerden drie relevante onderwerpen zodat jij vooruit blijft gaan met je communicatiestrategie:

  9 september: Cross Media Communicatie - Ment Kuiper