Bijeenkomsten Archief

 1. Op 23-05-22:

  Verandercommunicatie verbeteren met netwerkanalyse

  Breng je informele netwerk in kaart

  Op een goede manier verandering doorvoeren in een organisatie is een hele opgave. Door slim gebruik te maken van data kun je de kans op succesvolle verandering in je organisatie aanzienlijk vergroten. Wil jij als communicatieprofessional aan de slag met data en wil je meer weten over wat het instrument netwerkanalyse jou kan brengen?
  Sander Dorst (Orange Otters) neemt je mee in het potentieel van data in verandercommunicatie en laat je zien hoe het instrument netwerkwerkanalyse je daarbij helpt. Ivana Srecec (Woonstad Rotterdam) vertelt welke inzichten een netwerkanalyse opleverde en hoe ze die gebruikt bij het verbeteren van de interne communicatie.

 2. Op 19-05-22 in Utrecht:

  Algemene Ledenvergadering Logeion 2022

  Logeion nodigt je graag uit voor de algemene ledenvergadering (ALV). Op 19 mei ben je als Logeion-lid van harte welkom om deel te nemen aan de ALV in Vergadercentrum Vredenburg 19 te Utrecht.

 3. Op 17-05-22 in Amsterdam:

  Ontdek de effectiviteit van een flexibele adviesstijl (wegens succes herhaald)

  Effectief adviseren is zorgen voor een inhoudelijk goed advies dat geaccepteerd wordt. En omdat niet elke situatie hetzelfde is heb je in je adviesstijl te variëren. Ook wel schakelen genoemd. Wil jij je stijlflexibiliteit vergroten door meer zicht te krijgen op de verschillende advies- en beïnvloedingsvaardigheden? Dan is deze praktische workshop echt iets voor jou! 

   

 4. Op 12-05-22 in Amersfoort:

  Thought leadership in tijden van grote veranderingen

  Durf jij binnen je organisatie een vernieuwersrol op je te nemen?

  Durf jij als communicatieprofessional in deze tijd van grote transformaties een vernieuwingsrol op je te nemen? Een rol waarbij je betekenis en vorm geeft aan een nieuwe realiteit, en waarin je stakeholders weet te betrekken, inspireren en mobiliseren. Aan de hand van tien vernieuwingsrollen onderzoeken we in deze inspirerende sessie op locatie met Mignon van Halderen en Brandon Martens (beiden Reputatiegroep) welke rol het beste bij jou past en hoe je die krachtiger en gerichter kunt maken.

 5. Op 28-04-22 in Nieuwegein:

  Dagvoorzitter in één dag - Hans Etman

  Soms is een professionele dagvoorzitter de juiste investering in je bijeenkomst. Maar wat als je besluit als communicatieprofessional de bijeenkomst zelf te modereren? Professioneel dagvoorzitter én trainer Hans Etman - van Dagvoorzitter.nl laat tijdens deze workshop de belangrijkste vaardigheden van een gespreksleider de revue passeren.

 6. Op 26-04-22:

  Persbericht schrijven met effect

  Er is veel te vertellen over het bedrijf waar je werkt. Maar hoe weet je of het daadwerkelijk nieuws is? En als het dan nieuws is, hoe maak je vervolgens een relevant persbericht van het nieuwsfeit? In het webinar helpt Jessica van der Waal (ANP Pers Support) je hoe je een 'persbericht met effect' schrijft.

 7. Op 21-04-22:

  Hybride werken: jouw rol als communicatieprofessional

  Graag of niet: hybride werken is een van de belangrijkste ontwikkelingen in interne communicatie vandaag de dag. Dat vraagt om een andere visie op de rol van interne communicatie. De inzet van andere communicatievormen van de communicatiemix/kanaalstrategie én een nieuwe rol van jou als adviseur over interne communicatie. Huib Koeleman is vakexpert, docent en trainer op het gebied van interne communicatie. In deze online Vakimpuls brengt hij jou inspiratie en kennis én hij daagt je uit om je (nieuwe) rol op te pakken.

 8. Op 19-04-22:

  Digitale toegankelijkheid voor video: zo bereik je echt iedereen (wegens succes herhaald)

  Misschien sta je er niet bij stil, maar mensen met audiovisuele beperkingen kijken graag naar video’s. Hoe hou jij bij het maken van jouw video rekening met deze doelgroep? Je ontdekt hoe je met wat extra stappen in de productie je video’s toegankelijker maakt en je nog meer kijkers bereikt. 

 9. Op 12-04-22 in Utrecht:

  Goede woordvoering, hoe doe je dat? (wegens succes herhaald)

  Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten? In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen casuïstiek van de deelnemers.

 10. Op 07-04-22:

  Zelf nieuwsvideo’s maken (wegens succes herhaald)

  Het landelijke nieuws halen met een zelfgemaakt nieuwsbericht op video is echt makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Maar ook de landelijke en internationale media maken graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!