Bijeenkomsten Archief

 1. Op 14-10-21:

  Data-ethiek & Communicatie

  Hoe voer je intern een goed gesprek over de dilemma’s?

  Communicatieprofessionals krijgen steeds meer te maken met ethische en juridische vragen rond het gebruik van data. En dat is logisch, want je wil graag doelgroepen bereiken via (online) kanalen. De verleiding is groot om data te gebruiken die je tot je beschikking hebt of die je makkelijk kan verkrijgen. Met ook vaak nog eens een nobele (campagne)doelstelling. Maar er zijn natuurlijk wetten (en regels die gebruik aan banden leggen). Niet alles wat je wil dat mag. En niet alles wat mag moet je misschien ook willen. Hoogste tijd voor een informatief en inspirerend webinar in samenwerking met DDMA, de branchevereniging voor data-driven marketing.

 2. Op 13-10-21:

  Het smeden van allianties: communicatie als kritische succesfactor

  Overheden en maatschappelijke organisaties staan steeds vaker voor vraagstukken waarbij zij de handen ineen moeten slaan. Zoals de energietransitie, armoede, wonen en zorg. Alleen door samen te werken en een alliantie te vormen kun je zulke grote uitdagingen aan. Maar dat is niet altijd eenvoudig. Allianties zijn een vliegwiel voor verandering. Om als alliantie succesvol te zijn, moet je het complexe, politieke samenspel waarin meerdere partijen elk een deel van een gemeenschappelijke verantwoordelijkheid dragen tot in de finesses beheersen. Of het nu om samenwerkende overheids- en maatschappelijke instanties gaat, publiek-private constructies of consortia. Bij het smeden en managen van allianties is communicatie een kritische succesfactor.  

 3. Op 12-10-21 in Utrecht:

  Ontdek de kracht van een coachende adviesstijl (wegens succes herhaald)

  Communicatieprofessionals zijn op veel manieren bezig het communicatief vermogen van anderen te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door trainingen te geven, workshops te organiseren, toolkits te maken etc. En ook door meer coachend te adviseren. Dat wil zeggen: de ander begeleiden, helpen en ruimte geven om zich te ontwikkelen in een bepaalde vaardigheid. Wil jij je repertoire aan coachende adviesstijlen uitbreiden? Wil je weten welke coachende vaardigheden je al makkelijk afgaan en waar je nog winst kunt boeken? Dan is deze praktische workshop over coachend adviseren echt iets voor jou!

 4. Op 07-10-21:

  Zelf nieuwsvideo’s maken (wegens succes herhaald)

  Het landelijke nieuws halen met een zelfgemaakt nieuwsbericht op video is echt makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Maar ook de landelijke en internationale media maken graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!

 5. Op 06-10-21:

  Young Logeion: Online netwerken voor startende communicatieprofessionals

  Je bent een jonge communicatieprofessional en wilt carrière maken in het communicatievakgebied. De wereld ligt aan je voeten, maar… waar begin je? Hoe kun je jouw (online)netwerk inzetten om een flitsende start te maken? Samen met Babbage Company organiseert Young Logeion op 6 oktober een webinar over (online) netwerken voor starters.

 6. Op 05-10-21:

  Interne communicatie in hybride organisaties (wegens succes herhaald - geactualiseerd)

  Denkkaders voor een nieuwe communicatieaanpak

  Hoe richten we interne communicatie in een hybride organisatie effectief in? Hoe zorg je dat medewerkers verbonden, blij en slim met elkaar kunnen samenwerken als we niet meer met zijn allen tegelijkertijd op kantoor zullen zijn? De uitdaging is een complex vraagstuk dat speelt in teams, tussen teams en voor de hele organisatie.

  Peter Haan (directeur Evolve) en Bas van Glabbeek (senior adviseur Involve) delen denkkaders waarmee jij de (nieuwe) werkelijkheid van hybride organisaties kunt verkennen. En de contouren kunt schetsen van een geactualiseerde aanpak. Aan de hand van een inspirerend voorbeeld uit de praktijk gaan we met elkaar in gesprek onder begeleiding van Sandy Nijhuis van dagvoorzitter.nl

 7. Op 04-10-21:

  Online Workshop Business Intelligence - Sirous Kavehercy

  Hoe werk je als communicatieprofessional datagedreven?

  Communicatieprofessionals krijgen steeds meer te maken met Artificial Intelligence, big data, algoritmen en sociale netwerken. Voor organisaties en communicatieteams is het daarom belangrijker dan ooit om datagedreven te werken.

  Sirous Kavehercy (Tripylon Media) gaat in op de actuele ontwikkelingen. Je ontdekt de rol van Business Intelligence (BI) als een strategisch instrument en de randvoorwaarden voor een succesvolle inzet van BI in je organisatie. Daarnaast krijg je handvatten om KPI’s op te stellen voor je communicatieactiviteiten, waarde te creëren met data en bij te dragen aan de organisatiedoelstellingen.

 8. Op 30-09-21:

  Gebruik je stem! - Pacelle van Goethem

  Meer invloed met je stem als instrument

  Rond stemgebruik bestaan de mythes: ‘Je klinkt zoals je bent’ en ‘je praat nou eenmaal zoals je praat’. Weinig mensen staan stil bij de invloed die onze stem heeft. Het goede nieuws: je kunt alles met je stem, bovendien kosteloos en altijd bij je. 

  Leer de feiten en fijne tips van Pacelle van Goethem, gedragswetenschapper en overtuigexpert bij True Persuasion. We gaan samen met haar op zoek naar inzichten en praktische toepassingen. Alles geïllustreerd met video/audiofragmenten, verbluffende inkijkjes en hilarisch doeltreffende tips.

 9. Op 29-09-21 in Utrecht:

  Algemene Ledenvergadering Logeion 2021

  Logeion nodigt je graag uit voor de algemene ledenvergadering (ALV). Op 29 september ben je als Logeion-lid van harte welkom om deel te nemen aan de ALV in het Bartholomeus Gasthuis te Utrecht.

 10. Op 28-09-21:

  Communicatie 2.0: Datagedreven content - Paul Gremmen & Maarten Ros (wegens succes herhaald)

  Hoe krijgt communicatie meer impact? Door handig gebruik te maken van datagedreven content. Is dat moeilijk? Nee! Maak je daarmee het verschil? Ja! Hoe? Dat ontdek je tijdens dit Power Webinar.