Bijeenkomsten Archief

 1. Op 19-01-21:

  Communicatie 2.0: Datagedreven content - Paul Gremmen & Maarten Ros

  Hoe krijgt communicatie meer impact? Door handig gebruik te maken van datagedreven content. Is dat moeilijk? Nee! Maak je daarmee het verschil? Ja! Hoe? Dat ontdek je tijdens dit Power Webinar.

 2. Op 14-01-21:

  Organisatieverandering op afstand - Monica Wigman

  Het goede gesprek. In een organisatie een cruciale voorwaarde om een verandering te laten slagen. Samenkomen om van gedachten te wisselen, elkaar te inspireren, toelichting te geven en samen betekenis te geven aan wat er te doen staat.

  En juist dat is nu vrijwel onmogelijk. Via schermen is een dialoog lastig. Samenkomen is niet mogelijk.

  Toch gaan veranderingen door. Reorganisaties omdat corona impact heeft op de bedrijfsresultaten, innovaties om antwoorden te vinden op nieuwe vragen, maar ook de al geplande cultuurverandering omdat we er toch vanuit gaan dat we ‘straks’ weer terug naar normaal gaan.

  Hoe doen we nu de communicatie? Wat doen we anders? Hoe gaan we om met weerstand op afstand? Of stellen we veranderingen toch maar even uit?

 3. Op 12-01-21:

  Reputatiemanagement in 2030 - prof. dr. Cees B.M. van Riel

  In de glazen bol kunnen kijken om te zien wat er in 2030 gaat gebeuren, wie wil dat niet? Prof. Cees van Riel heeft een visie ontwikkeld die hij graag ter discussie wil stellen over wat er gaat gebeuren over 10 jaar op het gebied van reputatiemanagement. Hij laat zien welke megatrends dominant zullen zijn en wat dat betekent voor vijf stakeholder groepen waar organisaties van afhankelijk zijn. 

 4. Op 07-01-21:

  Logeion - nieuwjaarsbijeenkomst 2021

  Inmiddels is het een traditie: de Logeion-nieuwjaarsbijeenkomst. Een mooi moment aan het begin van ieder jaar om elkaar te ontmoeten en gezamenlijk het glas te heffen. Dit jaar is het een extra speciaal jaar. Want voor het eerst een digitale nieuwjaars-bijeenkomst en Logeion bestaat 75 jaar! Je bent bij deze van harte uitgenodigd om 2021 met ons in te luiden.

 5. Op 17-12-20:

  Online middag-seminar Communicatie & Gedrag

  Als je veranderingen wilt realiseren, heb je fundamentele kennis nodig van gedrag. En fundamentele kennis van communicatie! Op 17 december organiseren Logeion en Behavior Change Academy het Online middag-seminar Communicatie & Gedrag op het snijvlak van gedragswetenschap en communicatiepraktijk. Online, intensief en interactief. We nemen je mee in theorie én praktijkvoorbeelden en laten je de kracht zien van de verbintenis tussen deze disciplines. Met keynotes van Rick van Baaren en Marieke Fransen, waarbij jij actief deelneemt via de chat. We sluiten af met een stevig tafelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Harry Louwenaar.

 6. Op 17-12-20:

  Samen voor cyberveiligheid: online veilig gedrag - doelgroep young professionals

  Hoe stimuleer je veilig online gedrag bij jongeren en maak je ze bewust van de gevaren van sexting en grooming? In een interactieve Zoom-sessie ga je als deelnemer aan de slag met dit vraagstuk, samen met de communicatieprofessionals van Young Logeion en gedragspsychologen van Behavior Change Talents. Het doel is leren van elkaars expertise en werkwijze: hoe pakken we dit probleem aan vanuit communicatie- of gedragsperspectief? Het vraagstuk wordt ingeleid door twee gedragsexperts die werkzaam zijn op het thema cyberveiligheid bij Politie Nederland en het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Na de casus gaan we in subgroepen uiteen voor een brainstorm waarin we het probleem analyseren en een strategie ontwikkelen vanuit communicatie- en gedragsperspectief. 

 7. Op 16-12-20:

  Strategische communicatie: Hoe word je een goede gesprekspartner? - prof.dr. Betteke van Ruler

  Ieder nadeel heeft ook zijn voordeel: Covid-19 heeft tot gevolg dat communicatieprofessionals gemakkelijker aan tafel komen en een luisterend oor vinden voor hun adviezen. Hoe kunnen we zorgen dat dit zo blijft en dat we blijvend worden gezien als een interessante gesprekspartner met toegevoegde waarde voor de organisatie en haar projecten?

 8. Op 07-12-20:

  Taal als strategisch instrument - prof. dr. Christian Burgers

  Taal is een van de belangrijkste instrumenten voor communicatieprofessionals. De woorden die je kiest, kunnen grote gevolgen hebben in je communicatie. De taal die je kiest is een strategische keuze. Taal kan zowel bewuste als onbewuste gevolgen hebben in de communicatie. Hoe werkt dat precies? Wat is het verschil tussen geschreven taal en beeldtaal hierbij? Bijzonder hoogleraar prof. dr. Christian Burgers (Logeion Leerstoel Strategische Communicatie, Universiteit van Amsterdam) verbindt de nieuwste inzichten uit de communicatiewetenschappen met theorieën uit aangrenzende vakgebieden zoals de cognitiewetenschappen, taalkunde en sociale psychologie. Onder leiding van Celia Noordegraaf (Logeion-bestuurslid) onderzoeken we met elkaar de kracht van taal.

 9. Op 02-12-20:

  Digitaal versnellen in communicatie

  Ment Kuiper in gesprek met drie young professionals

  Zit jij al in de achtbaan van digitale communicatie? De maatschappij bevindt zich in een rollercoaster, is het niet vanwege Covid-19, dan wel door de huidige digitale versnelling. Je wil digitaal vooruitgaan in communicatie, maar hoe werkt dat in de praktijk? Hoe vervlecht je digitale elementen in jouw communicatiestrategie? Tijdens deze verdiepende Online Vakimpuls laten we drie jonge mensen, de ervaringsdeskundigen, aan het woord. We gaan met hen in gesprek over hoe zij een digitale component toevoegden aan de communicatiestrategie van hun organisatie, respectievelijk ABN AMRO, gemeente Amersfoort en NZA (Nederlandse Zorgautoriteit). 

 10. Op 30-11-20:

  How about TikTok? - Wineke Cramer & Jochem Rotteveel

  Denk jij dat TikTok alleen geschikt is voor generatie Z? Think again. Sinds de eerste lockdown is de Nederlandse gebruikersgroep gestegen tot 4,5 miljoen. Het sociale medium, waar creativiteit centraal staat, genereert een gemiddelde engagement rate waar andere media alleen van kunnen dromen. Op dit moment wordt TikTok zes tot acht keer per dag geopend en spenderen TikTokkers bijna een uur per dag op dit kanaal. Benieuwd hoe het algoritme werkt en of het interessant kan zijn voor jouw organisatie? Woon het Webinar bij op 30 november 2020!

  Het webinar wordt georganiseerd in samenwerking met Platform Communicatie Rotterdam.

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.