Sprekers bij Nationaal congres Communicatie & Gedrag

Nationaal congres Communicatie & Gedrag

Over de sprekers

 1. Ap Dijksterhuis

  Ap Dijksterhuis

  Ap Dijksterhuis is hoogleraar, ondernemer, spreker en schrijver. Hij probeert met inzichten uit de wetenschappelijke psychologie de wereld te verbeteren door gedrag te veranderen en door menselijk geluk te bevorderen. Als onderzoeker richt hij zich op de rol van onbewuste, intuïtieve processen die een rol spelen bij het nemen van beslissingen en bij creativiteit. De laatste jaren richt zijn onderzoek zich meer en meer op het begrijpen en verhogen van geluk. Hij won een handvol wetenschappelijke prijzen (waaronder de zeer prestigieuze Early Career Award van de American Psychological Association), en hij was redacteur van het gezaghebbende Science. Als schrijver en veelgevraagd spreker probeert hij mensen te inspireren. Hij schreef zes boeken waaronder Het slimme onbewuste (2007; meer dan 100.000 exemplaren verkocht, genomineerd voor de Eureka prijs); Op naar geluk (2015) en Wie (niet) reist is gek (2017). HP/De Tijd riep hem een aantal jaren geleden uit tot een van de 100 meest invloedrijke Nederlanders. Hij heeft vele liefhebberijen waaronder koken, lezen, en genieten van wijn en whisky. Zijn belangrijkste hobby is reizen. Elk jaar reist hij een aantal weken of zelfs maanden door meer of minder exotische streken om zelf inspiratie op te doen. In september 2019 kwam zijn nieuwe boek Wegwee uit, een reisverslag over een reis door veertien landen in Azië.
 2. Gea Schonewille

  Gea Schonewille

  Gea Schonewille is gedragspsycholoog bij Dijksterhuis & Van Baaren. Gea houdt zich onder andere bezig met de ontwikkeling van nationale campagnes. Waarom mensen doen wat ze doen en hoe je dat positief kunt beïnvloeden fascineert haar. Zo wil ze haar steentje bijdragen aan een gezonde, schone, efficiënte en eerlijke wereld.
 3. Gert Slob

  Gert Slob

  Gert Slob is gedragspsycholoog bij onderwijsinstituut Behavior Change Academy. Als docent en mentor helpt hij organisaties en professionals om meer inzicht te verkrijgen in de drijfveren van hun doelgroep, en om op basis van deze inzichten effectief gedrag te veranderen. Dit doet hij bijvoorbeeld in de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar, ontwikkeld in samenwerking met de Radboud Universiteit Nijmegen. Zie voor meer informatie www.gedragsveranderaar.nl
 4. Harry Louwenaar

  Harry Louwenaar

  Harry Louwenaar is zelfstandig strategische adviseur en procesbegeleider. Was mede-oprichter en 17 jaar partner bij Maatschap voor Communicatie. Hij treedt regelmatig -en graag- op als 'gesprekskatalysator'. Was twee jaar voorzitter van de adviesraad Positionering van Logeion. Houdt van duiding en interactie. Heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van strategische communicatiecoalities.
 5. Job Leene

  Job Leene

  Job Leene is oprichter van Leene Communicatie en samen met partners Steffart Buijs en Peter van Apeldoorn directeur/eigenaar van het bureau. Als ‘vliegende keep’ is hij betrokken bij tal van opdrachten en opdrachtgevers, het liefst in een combinatierol van tekstschrijver en adviseur. Zijn favoriete vraag: wat wil je nu aan wie vertellen en wat kan diegene daar dan mee?
 6. Kevin de Goede

  Kevin de Goede

  Kevin de Goede is gedragspsycholoog en spreker bij de Behavior Change Group en managing partner bij Behavior Change Talents. Kevin heeft veel ervaring met het ontwikkelen en uitvoeren van gedragsinterventies en het bouwen van gedragsteams in organisaties. Daarnaast is hij een veelgevraagd spreker voor inspiratielezingen op het gebied van (onbewuste) beïnvloeding.
 7. Lotte Spijkerman

  Lotte Spijkerman

  Lotte Spijkerman is gedragspsycholoog bij Dijksterhuis & Van Baaren en directeur bij Happiness Lab. Betrokken bij de ontwikkeling van diverse grootschalige campagnes voor de Nederlandse overheid. Daarnaast heeft ze ruime ervaring als projectmanager op tal van gedragsveranderingsvraagstukken en verzorgt ze regelmatig lezingen.
 8. Melanie Klösters

  Melanie Klösters

  Melanie Klösters is gedragspsycholoog bij Behavior Change Talents.
 9. Moniek Buijzen

  Moniek Buijzen

  Moniek Buijzen (1973) promoveerde in 2003 aan de Universiteit van Amsterdam en was daarna werkzaam als universitair (hoofd)docent aan dezelfde universiteit. Van 2012 tot 2019 was zij hoogleraar en voorzitter Communicatiewetenschap aan het Behavioural Science Institute (BSI) van de Radboud Universiteit. In 2019 ontving ze een prestigieuze Vici subsidie van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), voor een vijfjarig onderzoeksproject naar de implementatie van gezondheidscampagnes via online sociale netwerken van jongeren. Eerder ontving ze een NWO Veni (2003) en Vidi (2008) subsidie voor getalenteerde junior onderzoekers, en een Consolidator Grant van de European Research Council (ERC). Haar werk werd bekroond met verschillende prijzen van de International Communication Association, de International Conference on Research in Advertising en de Child and Teen Consumption Conference. Zij streeft in haar werk naar een voortdurende interactie tussen theorie-ontwikkeling, methodologische vooruitgang en innovatieve technologische toepassingen.
 10. Nick van Gaalen

  Nick van Gaalen

  Nick van Gaalen is sr adviseur bij het Ministerie van Algemene Zaken.
 11. Ruud van Breda

  Ruud van Breda

  Ruud van Breda is gedragswetenschapper bij Dijksterhuis & Van Baaren. D&B helpt organisaties om menselijk gedrag te begrijpen en veranderen (zie ook www.dbgedrag.nl). Ruud is binnen D&B verantwoordelijk voor het domein Mobiliteit en werkt in Nederland en daarbuiten aan uiteenlopende mobiliteitsvraagstukken.
 12. Sanne Reijnen

  Sanne Reijnen

  Sanne Reijnen is gedragspsycholoog bij Behavior Change Talents en al enkele jaren actief als gedragsexpert bij de Volksbank. Hier brengt ze dagelijks haar kennis over menselijk gedrag in de praktijk door het ontwerpen en uitvoeren van gedragsinterventies. Daarnaast is ze spreker, verzorgt ze workshops en begeleidt ze professionals bij de toepassing van gedragsverandering op de werkvloer.
 13. Tanneke Meijers

  Tanneke Meijers

  Tanneke Meijers is gedragspsycholoog en beroepscoach bij de Behavior Change Group en werkzaam als hoofd opleidingsprogramma's bij de Behavior Change Academy. Ze is docent bij de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar. Tanneke heeft veel ervaring met coaching en begeleiding van professionals bij gedragsveranderingsvraagstukken in de praktijk.
 14. Timon Hoitink

  Timon Hoitink

  Timon Hoitink is gedragspsycholoog en spreker bij Dijksterhuis & Van Baaren en docent bij Behavior Change Academy. Daarnaast is Timon managing partner bij Happiness Lab. Timon heeft veel ervaring met het toepassen van gedragsinzichten in de praktijk. Hierbij ligt de focus op de vraag: hoe creëer je meer geluk?

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 245,00
Community BCA € 135,00

Let op: voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 135,00 
Young Logeion: € 62,50
Young Logeion middag workshop:
€ 32,50
Niet-leden: € 245,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 28 september 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen