Over Online Vakimpuls Eurojust - internationaal samenwerken

Online Vakimpuls Eurojust - internationaal samenwerken

Hoe breng je de communicatie in positie?

Let op: voor deze online sessie zijn 60 plaatsen beschikbaar.

Eurojust is het Europees agentschap voor justitiële samenwerking en helpt nationale overheden samen te werken in de strijd tegen zware georganiseerde misdaad waarbij meer dan één EU-land betrokken is. In 2019 bood Eurojust hulp bij onderzoek in 7800 zaken, aangevraagd door officieren van justitie binnen de EU en 12 landen daarbuiten. Met deze grensoverschrijdende opdracht sta je als communicatieprofessional voor een uitdaging. Want hoe kun je met verschillende nationaliteiten en een grote diversiteit aan cases één gezicht tonen aan de buitenwereld? Hoe organiseer je als bottom-up organisatie, waar niemand de baas is, bijvoorbeeld de gezamenlijke woordvoering? En wat is de impact van Brexit voor een organisatie als Eurojust? Ontdek tijdens deze online bijeenkomst bij Eurojust wat deze communicatieuitdaging betekent voor het tot stand komen van een communicatiestrategie en hoe je daarmee succesvol operationele resultaten behaalt.

Het programma bestaat uit een interactieve Virtual Tour en een presentatie met Q&A over de communicatieuitdagingen van Eurojust. Verder laten we je in vogelvlucht de Eurojust serious game zien die in het najaar online beschikbaar is en waarmee je je meer kunt verdiepen in de organisatie.

Cecilia Thorfinn, Head of Unit Corporate Communication Eurojust, neemt je mee in de indrukwekkende transformatie van Eurojust: van zeer gesloten organisatie naar een instantie die binnen korte tijd succesvol is geworden in het opbouwen van mediarelaties en het inzetten van social media. Vervolgens gaat zij samen met Ton van Lierop, woordvoerder Eurojust, in op een aantal relevante cases waarin Nederland heeft deelgenomen.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 15,00

Kostenoverzicht:
Deelname is kosteloos voor leden Logeion en Young Logeion.

Niet-leden: € 15,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 19 oktober 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze sessie.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.