Over 113 Zelfmoordpreventie - Hoe doorbreek je een taboe?

113 Zelfmoordpreventie - Hoe doorbreek je een taboe?

Optioneel: rondleiding door kantoor en call center van 113 Zelfmoordpreventie, voorafgaand aan de bijeenkomst om 14.30 uur. Aantal plaatsen is beperkt. Belangstelling? Geef het aan bij je aanmelding.

Stichting 113 Zelfmoordpreventie is de nationale organisatie voor preventie van suïcide. Mensen met suïcidale gedachten en hun naasten kunnen 24/7 en anoniem een beroep doen op het hulpaanbod met crisishulplijnen, online therapie en zelfhulp. Daarnaast zoekt de stichting actief het debat en de media op om zelfmoord op de juiste manier bespreekbaar te maken. Want er ligt nog steeds een taboe op praten over zelfmoord. En dit taboe belemmert het zoeken van hulp. De missie van Stichting 113 Zelfmoordpreventie is een land waarin niemand eenzaam en radeloos sterft door zelfmoord. De stichting is ervan overtuigd dat jaarlijks honderden suïcides kunnen worden voorkómen wanneer zelfmoord beter bespreekbaar is en de zorg innovatiever en menselijker wordt georganiseerd.

Tijdens deze Enter-the-firm vertellen Nanette Zonnenberg (manager Marketing, Communicatie & Academy bij 113 Zelfmoordpreventie) en Judith de Heus (klinisch psycholoog en manager hulpverlening bij 113 Zelfmoordpreventie) over de indrukwekkende en inspirerende aanpak van 113 Zelfmoordpreventie. Vragen die aan bod zullen komen zijn onder meer: Hoe verander je de manier waarop over zelfmoord wordt gesproken? Waarom is narratieve communicatie hierbij zo belangrijk? Hoe werk je optimaal samen met media? Op welke manier zet je chatbots in? Welke parallellen zijn er tussen communicatie en klinische psychologie en hoe zorg je voor een gelijkwaardige inbreng? En: wat kun jij als communicatieprofessional betekenen voor Stichting 113 Zelfmoordpreventie?

Meer weten? 113 Zelfmoordpreventie publiceert onderzoek

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 79,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: 39,50 
Young Logeion: € 19,75
Niet-leden: € 79,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 27 januari 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen