Over Leiderschapscommunicatie - Erik Reijnders

Leiderschapscommunicatie - Erik Reijnders

Maak van de lijn een punt

Inclusief het boek ‘Maak van de lijn een punt’ en de bijbehorende handleiding ’In gesprek over leiderschapscommunicatie’ (samen t.w.v. € 38,45).

Voor het succesvol realiseren van veranderingen doen we vaak een stevig beroep op de managers en teamleiders in organisaties. We maken slidepacks en toolkits, die hen moeten helpen Het Verhaal (beter) te vertellen. Maar is dat wel zo effectief als je weet hoe hun wereld eruit ziet en hoe communicatie echt werkt? Wat kan jouw rol zijn in het versterken van hun ‘communicatiekracht’? Ontdek het tijdens dit CommunicatieCollege over leiderschapscommunicatie met Erik Reijnders op 3 maart bij Erasmus Universiteit Rotterdam. 

Communicatieprofessionals kunnen en horen een hoofdrol te spelen in het verbeteren van de leiderschapscommunicatie. Door ‘dieper’ de organisatie in te duiken en met name de middenmanagers bewust(er) te maken van hun communicatieve rol, ze toe te rusten en te ondersteunen: door van de lijn een punt te maken. Juist die middenmanagers spelen een cruciale rol in het duiden wat er nu eigenlijk precies aan de hand is en wat dat betekent voor het team. Wat kun je dan als communicatieprofessional concreet doen? Hoe start je?

Een regelmatig gesprek met teams over veranderingen die er écht toe doen: het lijkt zo eenvoudig maar het blijkt telkens weer geen gemakkelijke opgave voor middenmanagers. Hoe ondersteun je, vanuit Communicatie, het middenmanagement bij het vormgeven van een dialoog over verandering? Er zit nogal wat pijn in de lijn.

We kijken in dit college naar het gecommuniceer in organisaties door de bril van het sociaal-constructivisme. Dit is een stroming die stelt dat mensen in interactie met elkaar betekenis geven aan de wereld om hen heen. Dat leidt tot een gezamenlijk beeld van de werkelijkheid waarvan zij al pratend ook steeds meer overtuigd raken (“zo zit het echt!”) én waarnaar zij vervolgens ook handelen. We verkennen welke rol de communicatieprofessional heeft in dit soort processen.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 175,00

Let op: voor deze bijeenkomst is de Logeion-waardebon niet geldig

Kostenoverzicht
:
Leden:  90,00
Young Logeion: € 47,50
Niet-leden: € 175,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 24 februari 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen