Over Science meets practice: overtuigend communiceren, hoe doen we dat?

Science meets practice: overtuigend communiceren, hoe doen we dat?

Vier onderzoekers van de Radboud Universiteit presenteren hun onderzoek

In de oudste stad van Nederland – daar waar de Romeinen een belangrijk centrum van handel en nijverheid stichtten – werken al een paar decennia lang communicatiewetenschappers aan een antwoord op de vraag: overtuigend communiceren, hoe doen we dat? Op 20 mei gaan vier onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen in op de rol van tekstkenmerken, persoonlijke kenmerken en culturele kenmerken bij het realiseren van effectieve professionele communicatie.

Het verbinden van wetenschappelijk onderzoek met de communicatiepraktijk – en vice versa – is een belangrijke ambitie van Logeion. In november 2013 trapten we in Delft af met een succesvolle eerste editie van het CommunicatieLab. Dit keer is het de beurt aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Elk jaar organiseert Logeion een aantal bijeenkomsten - steeds aan een andere universiteit - waarin (communicatie)wetenschappers en de praktijk samenwerken. Tijdens een CommunicatieLab presenteren drie tot vier wetenschappers hun onderzoeksproject, waarna we samen met de onderzoekers kennis, ervaring en visies delen in kleine groepen van maximaal 15 deelnemers. Doel: de chemie tussen theorie en praktijk te bevorderen. Resultaat: nieuwe inzichten en veel nieuwe energie.

Op 20 mei kun je op de Radboud Universiteit kennismaken en in gesprek gaan met vier onderzoekers over de volgende onderwerpen:

Prof. dr. Enny Das: Weerstand bieden aan weerstand – Overtuigend communiceren bij defensieve ontvangers.

Prof. dr. Marinel Gerritsen: ‘English, please’ – Engels in de bedrijfscommunicatie van Nederlandse organisaties, is dat nou effectief?

Prof. dr. Hans Hoeken
: Overtuigende verhalen

Dr. Wyke Stommel: Interactionele dilemma's in online communicatie: wat we kunnen ontdekken door natuurlijke interactie te bestuderen 

Neem deel aan deze tweede editie van het CommunicatieLab en dompel jouw praktijk in de reageerbuis van de wetenschap!

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden: 37,50
Logeion Young Professionals: 18,75
Niet-leden: € 65,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 12 mei 2014.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.