Over Je bent zelf je belangrijkste instrument

Je bent zelf je belangrijkste instrument

Persoonlijke ontwikkeling met behulp van systemisch werk


(Deze tweedaagse training is exclusief voor Logeion-leden. Let op: er zijn 20 plaatsen beschikbaar. Bij de prijs zijn het hotel en de verblijfskosten inbegrepen. Je moet ingelogd zijn om je te kunnen aanmelden.)

Blijven ontwikkelen
Als ervaren communicatieprofessional heb je op inhoudelijk vlak een zekere volwassenheid bereikt. Op dat gebied zal jij niet snel meer verrast worden. Toch wil je je blijven ontwikkelen. Tijdens deze tweedaagse training krijg je de gelegenheid met behulp van systemisch werk meer over jezelf te ontdekken, als professional, als lid van de beroepsgroep.

Onderzoeksvragen
Tijdens de training sta je stil bij vragen als: welke plek neem ik in, ten opzichte van het vak, mijn vakgenoten, collega’s, opdrachtgevers. Welke impact heb ik op die plek? En wat gebeurt er met mij en anderen als ik ergens anders sta?
We zullen ook breder kijken. Dat kan met vragen als: Hoe verhouden onze persoonlijke en groepswaarden zich tot maatschappelijke vraagstukken? Wie zijn de goede mensen om mee aan tafel te komen (contractlijnen) en hoe kom ik daar? Welke terugkerende obstakels kom ik tegen in het werk en van welk dieperliggend probleem zijn dit wellicht symptomen?

En je kijkt naar jouw gezin van herkomst, welke (onuitgesproken) regels daar waren over onderwerpen als ruimte innemen, verantwoordelijkheid dragen en laten, conflicten, leiderschap en gevoelens uiten. Wij mensen zijn ‘loyaal aan thuis’ en leven die regels, vaak onbewust, nog steeds in het hier en nu. Hoe doe jij dat, waar ben je blij mee en wat zou je anders willen kunnen?

Systemen en systemisch werk
In systemen is er voor iedereen een plek ten opzichte van de andere leden. Leden van het systeem kunnen onbewust hun geëigende plek verliezen en er kan plekverwarring ontstaan. Door een vraagstuk in het systeem ‘in de ruimte neer te zetten’, komen zowel de vraag als de oplossing in een ander licht te staan.

Soms zijn in organisaties problemen minder zichtbaar maar zijn er steeds terugkerende patronen waar men last van heeft. Zoals een managementteam van een bedrijf dat telkens tegen dezelfde problemen loopt, ondanks extra vergaderingen en duimdikke rapporten. Of er is sprake van een structureel hoog ziekteverzuim, een historie van reorganisaties of ontslagen.

Het doel van systemisch werk is om de verstrikkingen van het systeem of van de vraaginbrenger aan het licht te brengen en te werken aan de terugkeer naar de plek die er voor ieder is. In het werken met opstellingen blijkt, dat het systeem rustig wordt, als ieder lid van dat systeem zijn/haar eigen plek heeft.

Persoonlijke intakes
Om te zorgen dat de inhoud van de training aansluit bij ieders behoefte en beginpunt, houden we een intakegesprek waarin je met onze hulp persoonlijke leervragen benoemt. Deze leervragen zijn medebepalend voor de inhoud van de training.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De Logeion-waardebon is niet geldig voor deze bijeenkomst.

Kostenoverzicht
:
Leden:  450,00

Prijs is inclusief hotel, drankjes/hapjes overdag, ontbijt, lunches en diner.

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 2 september 2019.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.