Over De unusual suspects: hoe bereik en betrek je ze?

De unusual suspects: hoe bereik en betrek je ze?

Over communicatie met moeilijk bereikbare doelgroepen

Werk je als communicatieadviseur bij een gemeente, dan zul je wellicht vaker worstelen met de vraag: hoe bereiken we meer inwoners? Basistermen als participatie, acceptatie en betrokkenheid kom je weliswaar in elk beleidsstuk tegen. Toch blijft het voor de overheid lastig om bepaalde doelgroepen echt te bereiken. Vaak zijn het alleen de zogenaamde usual suspects die meepraten en meedoen. De vraag is: hoe het komt dat de overheid bepaalde groepen bewoners zo moeilijk bereikt. En omgekeerd: waarom participeren sommige groepen burgers zo weinig? En welke rol speelt communicatie hier in?

Tijdens deze bijeenkomst van de vakgroep Publieke communicatie staan deze vragen centraal. Allereerst deelt Christine Bleijenberg inzichten uit haar Phd-onderzoek over bewoners die niet of minder participeren en reflecteert ze op de betekenis hiervan voor de communicatie van de overheid met deze bewoners. In haar bijdrage betrekt ze de eerste resultaten van het KIEM-project betrokkenheidsprofielen, een onderzoeksproject dat is uitgevoerd in samenwerking met o.a. de gemeente Utrecht en Overbetuwe.  

Vervolgens heb je de keuze om twee workshops te volgen, waarin we cases en onderwerpen uit de praktijk behandelen. De Delftse-aanpak komt aan bod, maar ook het bijzondere project 'Direct Duidelijk' van het ministerie van Binnenlandse Zaken. En ook workshops over jongerencommunicatie en het communiceren in beelden staan op het programma. Ben jij benieuwd naar het hele aanbod aan inspirerende workshops? Bekijk dan snel het overzicht. Na afloop van de workshops is er tijd om na te praten tijdens de borrel. Zien we je op 4 oktober bij de VNG?

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden:  42,50
Young Logeion: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 26 september 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen