Over Webinar Omgevingswet: communicatie en participatie

Webinar Omgevingswet: communicatie en participatie

Opgaven en kansen voor de communicatieprofessionals

In 2021 wordt de nieuwe Omgevingswet van kracht. Met deze wet wil de overheid de regels voor ruimtelijke ontwikkeling vereenvoudigen en samenvoegen. De wetgeving wordt eenvoudiger, duidelijker en biedt meer ruimte voor lokaal maatwerk en participatie. Zodat het straks bijvoorbeeld makkelijker is om bouwprojecten te starten. Zowel de voorbereiding op de wet als straks de werking daarvan brengen grote communicatieve opgaven en kansen met zich mee.

Uit de vragenlijst die is uitgezet door de themagroep Omgevingswet van Logeion blijkt dat het merendeel van de organisaties zich voorbereidt op de Omgevingswet. De communicatieafdeling wordt betrokken bij het ontwikkelen van een omgevingsvisie en bij strategisch advies over hoe de organisatie burgers kan betrekken bij de nieuwe wet. Wat gaat het effect zijn van de wet op gemeenten en het bedrijfsleven? Hoe zorg je dat je als organisatie goed voorbereid bent?
 
In dit webinar gaan we in op de impact van de Omgevingswet met Kristel Lammers (programmamanager bij VNG). Hoe bereiden overheden zich voor? Vervolgens zoomen we in op de kansen en mogelijkheden voor communicatieprofessionals met Eric Vink (senior adviseur bij Awareness en lid van de themagroep Omgevingswet). Hij begeleidt overheden bij de implementatie van de Omgevingswet. Welke positie moeten communicatieafdelingen innemen in dit proces? Wat moet er strategisch veranderen? Tot slot vertelt Lotte Hoek (communicatieadviseur bij de gemeente Rotterdam) over haar rol als communicatieadviseur bij de invoering van de Omgevingswet. Welke praktische tips kan zij communicatieprofessionals meegeven?

Dit webinar, onder leiding van Hans Etman (Dagvoorzitter.nl), geeft je inzicht in hoe je aan de slag kunt gaan met de Omgevingswet en welke positie je als communicatieprofessional in kunt nemen. Participatie en communicatie gaan samen en vervullen een grote rol in deze nieuwe wet. De vraag is: welke rol neem jij? Laat je inspireren en praat mee tijdens dit webinar, dat je thuis aan de keukentafel kunt volgen. Komt het tijdstip je niet goed uit? Je krijgt na inschrijving en afloop van het webinar een link toegestuurd zodat je het On Demand kunt terugkijken.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 50,00

Kostenoverzicht:
Leden:  25,00
Young Logeion: € 12,50
Cascadis-leden (vanaf 30 jaar): € 25,00
Cascadis-leden (tot 30 jaar): € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 1 juli 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen