Over Communicatie bij grootschalige evenementen en risicovolle demonstraties

Communicatie bij grootschalige evenementen en risicovolle demonstraties

Crowd management en crisiscommunicatie bij de gemeente Rotterdam

Rotterdam heeft een rijk gevulde evenementenkalender. Jong, oud, Rotterdammers en niet-Rotterdammers weten hun weg te vinden naar evenementen zoals Rotterdam Unlimited en het Nationale Vuurwerk. Duizenden mensen in een (relatief) klein stukje Rotterdam. Dat vraagt om specifieke kennis van veiligheid en communicatie. Hoe de gemeente Rotterdam met communicatie bijdraagt aan gezellige en veilige evenementen, hoor je in deze Vakimpuls.

In 2017 vonden 65 grootschalige evenementen en 124 demonstraties plaats. Evenementen waarbij duizenden mensen in Rotterdam zijn. Denk aan de NN Marathon, de Wereldhavendagen en de huldiging van Feyenoord. Deze grootschalige evenementen brengen risico’s met zich mee. Maar hoe houd je met communicatie een mooi evenement ook echt een mooi, veilig en niet een bewaakt fort met allerlei regels? Léon la Rivière van de gemeente Rotterdam vertelt hoe dat in de Maasstad wordt aangepakt.

Vervolgens legt Frank Wijnveld van Crowd Professionals, aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden, uit hoe de wereld van crowd management in elkaar steekt. En natuurlijk komt de Feyenoord huldiging van vorig jaar aanbod: 150.000 feestvierende supporters op de Coolsingel.

Evenementen en demonstraties worden goed voorbereid. Toch kan er altijd iets gebeuren met de veiligheid van de bezoekers en omgeving. Pieter Bas Simons van de gemeente Rotterdam vertelt hoe Rotterdam hiermee omgaat.

Wil jij weten hoe de gemeente Rotterdam hun crowd managament en crisiscommunicatie heeft ingericht? Kom dan naar deze bijeenkomst op een prachtige locatie in Rotterdam met een mooi uitzicht over de Maas en de stad.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 85,00
Cascadis-leden (vanaf 30 jaar) € 42,50
Cascadis-leden (tot 30 jaar) € 21,25

Kostenoverzicht:
Leden:  42,50
Young Logeion: € 21,25
Cascadis-leden (vanaf 30 jaar): € 42,50
Cascadis-leden (tot 30 jaar): € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 5 juni 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen