Over Tweedaagse Studiereis ‘Lobbyen in Brussel doe je zo…’

Tweedaagse Studiereis ‘Lobbyen in Brussel doe je zo…’

Voorwaarden
  • Doelgroep: ervaren vakgenoten met kennis van lobby en/of public affairs;
  • Lidmaatschap van Logeion is voor deze bijeenkomst een vereiste;
  • Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar; toekenning van een plaats gebeurt op basis van volgorde van inschrijving.

Lobbyen in Brussel: hoe werkt dat eigenlijk? Net als lobbyen in ‘Den Haag’ is het echt geen kwestie van achterkamertjes, maar sommige zaken werken wél net anders op Europese schaal. Ook voor Europees beleid geldt dat iedereen invloed kan uitoefenen op besluitvormingsprocessen; Brussel is letterlijk om-de-hoek. Maar… dan moet je wel weten waar en bij wie je moet zijn en hoe de processen zijn ingericht. En je moet van tevoren goed nagedacht hebben over je strategie, je plan van aanpak en over wat je precies wilt bereiken.

Samen met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Den Haag organiseert Logeion de tweedaagse studiereis naar Brussel, inclusief bezoek aan het Europees Parlement. Tijdens het programma wordt ingegaan op de werking van het besluitvormingsproces, de verschillende instellingen en de wijze waarop je invloed kan uitoefenen op beleid. Michiel Krijvenaar, public affairs specialist, verbonden aan Van Belang & Partners en bestuurslid Logeion-vakgroep Public Affairs, stelde samen met Arthur van Buitenen, Folkert Reith en verschillende andere betrokkenen een mooi inhoudelijk programma samen. We zullen veel ontmoetingen hebben met alle ruimte voor het delen van kennis, maar vooral ook veel tijd om je kennis te vergroten van het public affairs vak. 

Aan de hand van de actuele en interessante case over dataprivacy gaan we gezamenlijk flink aan de slag. Ontmoetingen met leden van het Europees Parlement, lobbyisten en public affairs vakgenoten zorgen voor inzicht in de lobbypraktijk.

De studiereis wordt georganiseerd door Logeion in nauwe samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland

Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland
De Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland is gevestigd aan de Hofvijver, vlakbij het Binnenhof in Den Haag. Al meer dan 40 jaar vormt zij een directe link tussen Nederland en de Europese Commissie. Een team van 20 medewerkers wil Nederlandse burgers, organisaties en media beter informeren over Europese zaken d.m.v. een uitgebreide perswerking en publiekscommunicatie. Daarnaast vervult de Vertegenwoordiging ook een diplomatieke en politieke functie en volgt zij nauwgezet de politieke en economische ontwikkelingen in Nederland. Op deze manier wil de Europese Commissie het wederzijdse begrip en de communicatie tussen de lidstaten en de Commissie versterken. Carolien Peeters, persvoorlichter bij de Vertegenwoordiging, zal ons vergezellen op deze reis.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

De studiereis is exclusief voor Logeion-leden.

Kosten: € 95,00 (excl. btw) voor leden, inclusief hotel, treinreis en maaltijden.

De in rekening gebrachte € 95,00 hebben betrekking op het netwerkdiner, waarvoor verschillende gastsprekers worden uitgenodigd. Na 14 november 2013 (twee weken voor vertrek) is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren.

Deel met anderen