Over Leiderschap en communicatie in een snel veranderende wereld - Prof. dr. André Wierdsma

Leiderschap en communicatie in een snel veranderende wereld - Prof. dr. André Wierdsma

Over morele moed, emotionele rijpheid en praktische wijsheid

Welkom in de VUCA-wereld: Volatile, Uncertain, Complex en Ambigues. Een omschrijving van het huidige tijdsgewricht die je steeds vaker tegenkomt. Dit gaat vaak gepaard met de oproep om te stoppen met (communicatie)plannen maken en een flexibele houding aan te nemen. We worden geacht bestaande zekerheden los te laten, complexiteit te omarmen en te denken in netwerktermen. Er wordt hierdoor steeds meer onzekerheid ervaren en de roep om leiderschap neemt toe.

In deze bijzondere masterclass reflecteert prof. dr. André Wierdsma, emerites hoogleraar Organiseren en Co-creëren aan Nyenrode Business University, op de mythe van beheersing. Een actueel pleidooi over morele moed, emotionele rijpheid en praktische wijsheid.

Snelle veranderingen om ons heen maken leiding geven juist lastiger. Uit onderzoek (trustbarometer Edelman) blijkt dat een meerderheid van mensen binnen organisaties geen vertrouwen heeft in de leiding. Om leiders goed te kunnen adviseren op het gebied van communicatie moeten we de huidige tijd doorgronden en goed begrijpen voor welke uitdagingen leiders staan.

Wierdsma neemt je mee in de wereld van leiderschap en staat stil bij de volgende vragen:

  • Hoe krijg je grip op de complexe dynamiek van organisaties?
  • Hoe zien de krachtenvelden in de wereld om ons heen eruit?
  • Welke handvatten kunnen we vinden in de literatuur over leiderschap, filosofie en de levenskunst om de complexiteit het hoofd te bieden?
  • Hoe creëer je als leidinggevende een context waar mensen leren vruchtbaar met elkaar samen te werken?
  • Hoe bevorder je een samenwerkingspraktijk van ‘vrij-moedig’ spreken en Tijdelijk Werkbare Overeenstemmingen (TWO)?
  • Wat zijn de consequenties voor de wijze waarop nu (nog vaak) onze communicatie binnen de organisatie hebben georganiseerd?

Onder leiding van Folkert Reith, programmamanager van Logeion, gaan we vervolgens met André Wierdsma en elkaar in gesprek over de kansen voor communicatieprofessionals om onze leiders en organisaties te helpen in deze VUCA-wereld. Gezamenlijk verkennen we ons rol als facilitair - of misschien wel aanjager? - van alternatieve manieren van kijken, denken en doen. Een uitgelezen mogelijkheid om kennis te nemen van inzichten uit het aanpalende vakgebied organisatiekunde en te leren van André Wierdsma en elkaar.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 165,00

Kostenoverzicht:
Leden: 95,00
Logeion Young Professionals: € 47,50
Niet-leden: € 165,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 7 maart 2018.

Logeion-waardebonnen zijn niet geldig voor masterclasses

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen