Over Conflicthantering: kennismaking met Deep Democracy

Conflicthantering: kennismaking met Deep Democracy

Workshop inclusieve besluitvorming

Voor interne communicatieadviseurs die betrokken zijn bij organisatieverandering, voor omgevingsmanagers en adviseurs die participatietrajecten begeleiden.

Polarisatie van de samenleving is een schrikbeeld voor veel adviseurs die werken aan teamvorming of betrokken zijn bij participatie van burgers. Als verhoudingen op scherp staan wordt besluitvorming moeilijker. Deep Democracy biedt een succesvolle methode om iedereen te betrekken bij het nemen van een besluit. Om zo in gesprekken boven water te halen wat doorgaans onbesproken blijft. Vaak gaat dat om meningen, gevoelens die mensen niet uiten, maar die wel de effectiviteit van een organisatie beïnvloeden.

Het is een methodiek die ontwikkeld is door Myrna Lewis in het Zuid-Afrika van na de apartheid. In Nederland heeft Jitske Kramer (Academie voor Organisatiecultuur) deze methodiek naar Nederland gebracht. Inmiddels wordt Deep Democracy in meer dan 20 landen toegepast. Deep Democracy is een filosofie, theorie en methode ineen, die naast een andere manier van kijken ook praktische handvatten biedt. Het wordt ingezet bij groepen in het bedrijfsleven, bij overheden en scholen, zowel in hiërarchische als in platte organisaties.

In de kern van de Lewis-methode gaat het erom dat er gezegd kan worden wat gezegd moet worden, juist ook als het gaat om een afwijkende mening. Zonder te oordelen. Alle meningen doen er dus toe bij het nemen van besluiten.

Je maakt in deze praktische workshop kennis met de basistechnieken van Deep Democracy die je in je communicatiebaan direct kan toepassen. De workshop wordt verzorgd door Nicolette de Wijn (zelfstandig trainer in de zorg) en Jacobien van Boeijen (senior communicatieadviseur gemeente Bloemendaal). Allebei hebben ze via de Academie voor Organisatiecultuur Level 4 (practioner/instructor level) van Deep Democracy gevolgd bij Myrna Lewis.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Leden:  57,50
Logeion Young Professionals: € 28,75
Niet-leden: € 115,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 9 januari 2018.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen