Over Beeldvorming: de kunst van journalistiek en de kunst van communicatie

Beeldvorming: de kunst van journalistiek en de kunst van communicatie

In gesprek met meesterinterviewer en journalist Frénk van der Linden

Inclusief het boek 'Onder Hollandse helden' (t.w.v. € 24,99), toegang tot Museum de Fundatie en een rondleiding door Frénk van der Linden over zijn tentoonstelling. Let op: beperkt aantal plaatsen beschikbaar!

Mensen zijn verhalenvertellers. We construeren werkelijkheden met elkaar, die vervolgens het vertrekpunt zijn van ons handelen. Tot zover niets nieuws. Maar deze kennis wordt belangrijker in een tijd waar onderwerpen als fake news, post-truth en alternative facts de kop (weer) opsteken en de reputatie-economie op volle toeren draait. Terwijl de behoefte aan échte (authentieke) verhalen juist toeneemt. Wanneer gaat de kunst van beeldvorming (framing? spinning?) over in manipulatie?

Een uitgelezen moment om met Frénk van der Linden in gesprek te gaan over zijn tentoonstelling 'Onder Hollandse helden'. Als interviewer maakte hij portretten van o.a. Johan Cruijff, Koningin Beatrix, Theo van Gogh, Ahmed Aboutaleb, Anouk, Lodewijk Asscher en Stanley Menzo. Hoe kwamen zijn portretten tot stand? Speelden communicatieprofessionals een rol? Is er iets aan het veranderen in de relatie tussen journalist en woordvoerder in deze tijd? Hoe sterk mag je de werkelijkheid eigenlijk kleuren?

Op 14 december een bijzondere rondleiding door de tentoonstelling in Museum de Fundatie. Frénk zal veel anekdotes vertellen waarbij de ‘werkrelatie’ vanuit zijn journalistieke perspectief het vertrekpunt is. Aansluitend gaan we met elkaar en Frénk in gesprek onder leiding van Hanneke Andringa (zelfstandig adviseur, Logeion vakgroep Mediarelaties) en Folkert Reith (adjunct-directeur en Programmamanager Logeion).


Over de tentoonstelling
Museum de Fundatie zag in Van der Lindens zestigste verjaardag een mooie gelegenheid om 25 van zijn portretten in het museum te presenteren. Hieruit komt een tijdsbeeld van de afgelopen vier decennia naar voren. Ook reflecteert de expositie op lichte toon op de journalistieke portretkunst in relatie tot de beeldende kunst. Lees hier alle informatie over de tentoonstelling.

Aanmelden

Je kunt je nog aanmelden. Kom je ook?

Ja, ik wil me aanmelden

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 85,00

Kostenoverzicht:
Leden: 42,50
Logeion Young Professionals: € 21,25
Niet-leden: € 85,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 6 december 2017.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen