Over Prinsjeslab: De bubbel van het Binnenhof

Prinsjeslab: De bubbel van het Binnenhof

Politiek, pers en voorlichting in tijden van factfree politics


Stichting Prinsjesfestival organiseert jaarlijks met een groot aantal partijen het feest van de democratie. Logeion is gevraagd om bij te dragen aan het festivalprogramma. We nodigen je met plezier uit om op 18 september aanwezig te zijn bij het Prinsjeslab. Tijdens het Prinsjeslab gaan bekenden uit de bubbel van het Binnenhof met elkaar in gesprek over factfree politics en fact news.

Wat moet je met politici die een loopje nemen met de waarheid? Centraal staat de vraag hoe journalisten en voorlichters anno 2017 omgaan met ‘fact free politics’. In een volle en vrolijke avond worden verslaggevers en voorlichters een spiegel voorgehouden. Lukt het hen een goed antwoord te vinden op factfree politics?

Sprekers:
Joost Vullings – politiek duider NOS en auteur van het boek: de Kinderen van Pim
Bas Haan - journalist van het jaar 2016 en auteur van het boek: de Rekening voor Rutte
Annelou van Egmond – eindverantwoordelijk voor campagnes D66
Maryse Ducheine – hoofd communicatie gemeente Den Haag
Tom van der Lee - Kamerlid GroenLinks, oud-campagnestrateeg
Simone Boitelle - directeur communicatie ministerie van Financiën

Voorafgaand aan de avond wordt er in de zaal een enquête gehouden onder de deelnemers. Robert Wester, bestuursadviseur en expert strategische communicatie bij Berenschot, verzorgt de opening van de avond. Wieneke Buurman, directeur Communicatie en lid van het nieuw gevormde Executive Committee van ProRail, verzorgt de afsluiting.

Aanmelden:
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het aanmeldformulier van Nieuwspoort.

Over Prinsjesfestival:
Ieder jaar staat Prinsjesfestival in het teken van een thema. In 2017 is het thema: Tijd om elkaar te vinden; polarisatie – pacificatie 1917-2017. 2017 is het eeuwfeest van de pacificatie: het einde van jarenlange strijd over kiesrecht en onderwijsvrijheid. Het prinsjeslab van Prinsjesfestival wordt mede mogelijk gemaakt door Logeion, Haagsch College, Berenschot, Universiteit Leiden en InHolland. Lees meer over het Prinsjesfestival op www.prinsjesfestival.nl.

Prijzen

Kostenoverzicht:
Regulier ticket: € 7,50
Studenten ticket: € 4,50

Aanmelden:
Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via het aanmeldformulier van Nieuwspoort.

Deel met anderen