Over Yin en yang in de veranderpraktijk - Erik Reijnders

Yin en yang in de veranderpraktijk - Erik Reijnders

Over de betekenis van communicatie bij ingrijpende veranderingen

“Een verandering wordt al pratend gemaakt.” Daarom is de veranderpraktijk te typeren als een twee-eenheid tussen Yin (communicatie) en Yang (verandering). Hoe geef je dat concreet vorm? We weten wel dat die formele communicatie er eigenlijk niet zo toe doet. Mensen construeren namelijk ondertussen hun eigen beelden van de werkelijkheid en praten daarover met elkaar. Dus stop maar met je infographics, e-verandermagazines en andere top-down informatie. Leg liever het accent op het versterken van de veranderdialoog, gelegenheden voor een goed gesprek om de onzekerheid met elkaar te (leren) duiden en de verandering samen te creëren.

In dat duiden wat er nu eigenlijk aan de hand is en wat dat betekent, speelt de eigen leidinggevende de hoofdrol. Van haar of hem verwachten mensen immers de duidelijkheid die er nog niet is…. En dat maakt het ingewikkeld. Het vormgeven van een dialoog over de verandering wordt daarom nogal eens angstvallig ontweken, of ze ontaardt in ineffectieve gesprekken. Een regelmatig gesprek met het team over de veranderingen die er écht toe doen: het lijkt zo eenvoudig maar het blijkt telkens weer geen gemakkelijke opgave voor leidinggevenden.

Communicatieprofessionals kunnen én horen een hoofdrol te spelen in het verbeteren van de kwaliteit van die Goede Gesprekken. Door leiders bewust te maken van hun communicatieve rol, ze toe te rusten én te ondersteunen: werken aan leiderschapscommunicatie (in verandering).

In dit prikkelend college laat organisatie- en communicatiedeskundige Erik Reijnders je kennismaken met recente veranderkundige inzichten. Hij verbindt deze met zijn visie op verandercommunicatie. Dat leidt tot een inspirerend verhaal, waarin je ook nog eens houvast krijgt aangereikt voor die veranderende rol als communicatieprofessional. Aansluitend volgt een dialoog onder leiding van Lydia Jumelet (manager corporate communications Oxfam Novib).

De tijd van de top-down actie-visie in communicatie ligt echt achter ons. Anno 2016 is het interactie wat de klok slaat. Ben jij er klaar voor?

Erik Reijnders was organisatieadviseur bij Holland Consulting Group en De Galan & Voigt, maar is vooral bekend van zijn talloze publicaties over interne communicatie. Sinds 2001 is hij zelfstandig gevestigd (www.samenveranderen.nl). Zijn college biedt ruimte voor vragen en discussie.

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

Prijzen

Ticket Prijs
Niet-Leden € 130,00

Kostenoverzicht:
Leden:  65,00
Logeion Young Professionals: € 32,50
Niet-leden: € 130,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 7 november 2016.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen