Logo Zoeken
Webinar Online

Het opzetten van een succesvolle lobby na aantreding van het nieuwe kabinet

dinsdag 8 juni 2021 van 15:30 uur tot 17:00 uur
hofvijver 705x220.jpg

De formatie is nog in volle gang, maar we weten al welke stappen zullen volgen: er wordt een regeerakkoord gepresenteerd, een bordesfoto gemaakt en de nieuwe bewindslieden gaan aan de slag.  Hoe kan je als organisatie dan het beste te werk gaan om tot een succesvolle lobby te komen. Tijdens deze sessie willen we inzichten geven in het belang van het opzetten van een succesvolle lobby na aantreding van het nieuwe kabinet. We reiken daarbij verschillende tools aan die organisaties kunnen helpen.

De formatie is nog in volle gang, maar we weten al welke stappen zullen volgen: er wordt een regeerakkoord gepresenteerd, een bordesfoto gemaakt en de nieuwe bewindslieden gaan aan de slag. Hoe kan je als organisatie dan het beste te werk gaan om tot een succesvolle lobby te komen? Tijdens deze bijeenkomst geven we je inzichten die in het belang zijn van het opzetten van een succesvolle lobby na de start van een nieuw kabinet. We reiken daarbij verschillende tools aan die jouw organisaties kan helpen.

In deze sessie nemen Emmeke Hulshof, public affairs adviseur en Mark van den Anker, partner van Wepublic je mee in een kijkje achter de schermen van het lobbyen. Hoe zien de eerste dagen van een nieuw kabinet? Welke verschuivingen vinden plaats in de Tweede Kamer naar aanleiding van een nieuw kabinet en wat merken we daarvan? Hoe ziet het regeerakkoord eruit? Welke partijen hebben succesvol gelobbyd en welke trends zien we ten opzichte van het vorige regeerakkoord? Ze geven daarbij inzichten over het belang van op de hoogte zijn van de juiste informatie om jouw lobby- en communicatiedoelen te behalen. Twee externe sprekers die door hun werk veel te maken hebben met de formatie en het nieuwe regeerakkoord, schuiven aan en delen hun ervaringen aan de hand van verschillende praktijk voorbeelden.

Het is de bedoeling om tijdens deze sessie terug te blikken op de formatie. De formatie is echter nog in volle gang en de kans op een nieuw kabinet op 8 juni is klein. Daarom zullen we ook tijdens deze sessie ingaan op de actuele zaken rondom de formatie.

Over de sprekers

Mark 220x220.jpg

Mark van den Anker

Mark heeft ruime ervaring op het gebied van reputatie, stakeholder- en issuemanagement en public affairs. Mark heeft een breed netwerk in de Haagse politiek en is vaak betrokken (geweest) bij het succesvol opzetten van campagnes op lokaal en nationaal niveau. De werkwijze van Mark kenmerkt zich door een hands-on en doorpakken aanpak, gecombineerd met humor en relativeringsvermogen.

Prijzen

Niet-Leden
€ 20,00

Kostenoverzicht:
Leden: € 0,00
Logeion Young Professionals: € 0,00
Niet-leden: € 20,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 31 mei 2021.

Dit jaar bestaat Logeion 75 jaar. Alle Logeion-leden kunnen dit jaar gratis naar 10 geselecteerde bijeenkomsten. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.