Logo Zoeken
Online

Zelf nieuws maken met video

woensdag 12 mei 2021 van 15:30 uur tot 17:00 uur
Enter_the_firm_VNB.jpg

Het nieuws halen met jouw nieuwsvideo is makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je met grote én kleine verhalen de (internationale) media bereikt. Wanneer kan een belangrijk moment nieuws worden en hoe kun je met video alles uit dat moment halen? Oud-NOS correspondent Paul Sneijder en Rick Hunink van Videonieuwsbericht geven je tips over hoe je met de juiste aanpak voortaan zelf de regie neemt bij het vertellen en verspreiden van jouw eigen nieuws. Je ontdekt dat je het verschil kunt maken met het gebruik van video, of je nu filmt met je smartphone of werkt met een ingehuurde cameraploeg.

Het nieuws halen met jouw nieuwsvideo is makkelijker dan je denkt. In deze Vakimpuls ontdek je hoe je met grote én kleine verhalen de (internationale) media bereikt. Wanneer kan een belangrijk moment nieuws worden en hoe kun je met video alles uit dat moment halen? En hoe zorg je ervoor dat nieuwsredacties het bericht overnemen?

Oud-NOS correspondent Paul Sneijder en Rick Hunink van Videonieuwsbericht nemen je mee in de praktijk van het ‘nieuws’. Hoe de gevestigde media tot hun keuzes komen, maar vooral hoe je zelf nieuws kan maken met video. Aan de hand van aansprekende voorbeelden laten ze je zien hoe je daar vandaag al mee begint. Je krijgt tips over hoe je met de juiste aanpak voortaan zelf de regie neemt bij het vertellen en verspreiden van jouw eigen nieuws. Je ontdekt dat je het verschil kunt maken met het gebruik van video, of je nu filmt met je smartphone of werkt met een ingehuurde cameraploeg.

Deze sessie wordt uitgezonden vanuit de Videonieuwsbericht studio in Hilversum.

Over de sprekers

LOGNW_Paul Sneijder_vierkant.jpg

Paul Sneijder

Paul Sneijder kent de nieuwswereld van binnen en buiten, van voor en achter de schermen. Na zijn start in 1973 als verslaggever bij de Haagsche Courant was hij decennialang een toonaangevend gezicht op de Nederlandse televisie. Als politiek verslaggever, maar vooral als buitenlands correspondent voor de NOS in Washington en Brussel. Nu zet Paul Sneijder zich in als communicatieadviseur. Om bedrijven en instellingen te ondersteunen hun eigen nieuwsverhaal handen en voeten te geven door zelf beeld te maken. Want, zonder beeld geen nieuws.
Rick 2013.jpg

Rick Hunink

Rick Hunink is mede-oprichter van Videonieuwsbericht. Met een team van 20 collega’s produceren zij dagelijks nieuwsberichten, reportages en livestreams. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Rick is gastdocent onlinevideo op verschillende hogescholen en spreekt op nationale en internationale congressen over videojournalistiek, zelf nieuws maken en het filmen met de smartphone.

Prijzen

Niet-Leden
€ 35,00

Voor deze Online Vakimpuls is de Logeion-waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 17,50
Young Logeion: € 10,00
Niet-leden: € 35,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 mei 2021. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.