Logo Zoeken
Online

De psychologie van overtuigen - Pacelle van Goethem

maandag 16 november 2020 van 15:00 uur tot 17:00 uur
Pacelle van Goethem_hoofden 705x220.jpg

Rond overtuigen bestaan grofweg twee mythes. Populair is de gedachte dat overtuigingskracht voorbehouden is aan mensen met een magisch gen; je hebt het of je hebt het niet. Anderzijds leeft, door ondoordacht interpreteren van sociaalpsychologisch onderzoek, het idee dat overtuigen simpelweg een kwestie is van drukken op de goede knoppen: ‘Laat een groep of een autoriteit iets beweren en mensen stemmen volgzaam in’. Tijd om de mythes op te blazen.

Ontdek in deze zeer interactieve masterclass Pacelle van Goethem’s heldere denkkaders en methodes voor overtuigen en hoe je dit kunt gebruiken in communicatiestrategie en -advies. Onder leiding van Esther van der Voort van dagvoorzitter.nl gaan we samen met Pacelle van Goethem, Nederlands meest gevraagde spreker en autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed, gedragswetenschapper en overtuigexpert bij True Persuasion, op zoek naar praktische toepassingen.

"Ben jij lid van Logeion en wil je alles weten over de psychologie van overtuigen en hoe je daar effectief gebruik van maakt in jouw communicatiestrategie en -advies? Meld je dan meteen aan en doe mee! Ik nodig je uit voor mijn zeer interactieve online masterclass op 16 november. In twee uur ben je bij. Ook ontvang je meteen gratis mijn allernieuwste boek Macht aan de aardige mens, Shortcuts naar overtuigingskracht " - Pacelle van Goethem, Nederlands meest gevraagde spreker en autoriteit op het gebied van overtuigen, stem en invloed

Onweerstaanbaar overtuigend?
Rond overtuigen bestaan grofweg twee mythes. Populair is de gedachte dat overtuigingskracht voorbehouden is aan mensen met een magisch gen; je hebt het of je hebt het niet. Anderzijds leeft, door ondoordacht interpreteren van sociaalpsychologisch onderzoek, het idee dat overtuigen simpelweg een kwestie is van drukken op de goede knoppen: ‘Laat een groep of een autoriteit iets beweren en mensen stemmen volgzaam in’. Tijd om de mythes op te blazen aan de hand van voortschrijdend inzicht en onderzoek.

Pacelle van Goethem, gedragswetenschapper en overtuigexpert bij True Persuasion, neemt je mee in de neuropsychologie van overtuigen, beïnvloedingspsychologie, persoonlijkheid, overtuigingen en overtuigende communicatie. Het goede nieuws: overtuigen is weerbarstig maar volgt logica en is te leren.

Vragen die aan bod komen:

  • Hoe beïnvloeden we uitstraling (eerste indruk, charisma) en imago (tweede indruk, reputatie) in alle communicatie-uitingen, off- en online?
  • Wat betekent dit voor gedragsbeïnvloeding of opiniëring?
  • En wat betekenen die stijlen voor jouw bestuurder, manager of cliënt?
  • Welke voordelen en nadelen zitten aan de stijlen en hoe wordt iemand onweerstaanbaar?

Ga zelf aan de slag
Onder leiding van Esther van der Voort van dagvoorzitter.nl gaan we samen met Pacelle op zoek naar praktische toepassingen. Alles geïllustreerd met videofragmenten en verbluffende inzichten uit klassiekers en actualiteit. Met hilarisch eenvoudige, zeer doeltreffende tips.

EXTRA
Als deelnemer ontvang je gratis Pacelle's allernieuwste boek Macht aan de aardige mens, Shortcuts naar overtuigingskracht. Synopsis van de neuropsychologie en alles over persoonlijke overtuigingskracht uit haar bestseller IJs verkopen aan Eskimo’s, beschouwd als het Nederlandse standaardwerk over overtuigen. Het bereikte inmiddels de 26ste druk en is vertaald naar het Engels.

Deze sessie wordt niet opgenomen.

Over de sprekers

OIP.jpg

Esther van der Voort

Esther van der Voort is verbonden aan dagvoorzitter.nl. Ze heeft alles wat nodig is voor een ijzersterke gespreksleiding: scherp op de inhoud, een feilloos gevoel voor de sfeer van het gesprek en resultaatgerichtheid. Jarenlang werkte ze op een hoge positie bij een ministerie, dus ingewikkelde materie intimideert haar niet. Al naar gelang de situatie, zet ze haar ‘innerlijke comedian’ aan of laat ze juist de ‘ervaren overheidsdienaar’ spreken.
Pacelle van Goethem_200x200.jpg

Pacelle van Goethem

Pacelle van Goethem geldt als Nederlands bekendste overtuigexpert. Ze is internationale keynote spreker en adviseert en coacht de top van politiek en organisaties in overtuigen. Pacelle is Spraak, Taal- & Stempatholoog (en Stempsycholoog), specialiseerde zich bij Psychologie en Communicatiewetenschappen en werkte mee aan onderzoek van de Radboud Universiteit Nijmegen en het UMC Groningen. Ze ontdekte de spectaculaire samenhang tussen overtuigen en ontspanning en ontwikkelde de Methode voor overtuigen. Als Stempsycholoog leert ze ook hoe je invloed krijgt met je stem. Haar boek IJs verkopen aan Eskimo’s geldt als het Nederlandse standaardwerk over overtuigen.

Deze Masterclass@home is exclusief voor Logeion-leden. Als deelnemer ontvang je gratis het allernieuwste boek van Pacelle van Goethem: Macht aan de aardige mens, Shortcuts naar overtuigingskracht

Let op: voor deze Masterclass@home is de Logeion-waardebon niet geldig

Kostenoverzicht
:
Leden: €55,00
Logeion Young Professionals: €27,50

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 8 november 2020.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.