Logo Zoeken
Online

Online C-Café: Ontknoping Comm-Lab Giro555

dinsdag 3 november 2020 van 16:30 uur tot 17:00 uur
Comm-Lab Giro 555 705x220.jpg

Comm-lab Challenge Giro555: Zet jouw ervaring en denkkracht in en bundelen deze samen met die van andere leden. De uitdaging is: 'Hoe kunnen we binnen 24 uur iedereen in Nederland bereiken met een oproep om te doneren aan een actuele Giro555-actie?'

De eerste Comm-Lab nadert zijn ontknoping, twee mannen en één vrouw, allen communicatieprofessionals, gingen aan de slag met het vraagstuk van Giro555. Hoe bereik je binnen 24 uur iedereen in Nederland met een oproep om te doneren aan samenwerkende hulporganisaties via Giro555. Is het ze gelukt om een aanpak te bedenken die werkt? Op dinsdag 3 november kun je de ontknoping van deze Comm-Lab zien en je laten inspireren tijdens het C-Café.

De uitdaging
Gedurende vijf weken is dit Team Comm-Lab555 aan de slag gegaan met het vraagstuk van Giro 555: binnen 24 uur iedereen in Nederland bereiken met een oproep om te doneren aan de samenwerkende hulporganisaties die hulp verlenen bij rampen ergens ter wereld. Na de kick-off in het webinar met Giro555 analyseerden ze het documentatiemateriaal, genereerden ideeën (gooiden er een aantal weer weg) en werkten oplossingsrichtingen uit. Dit goten ze in één effectieve, haalbare innovatieve en betaalbare aanpak.

Comm-Lab
Snel inspelen op actualiteiten, projectaanpak, verbindingen tussen leden mogelijk maken. Het kan allemaal in een Comm-Lab. Via onze ledencommunity Logeionline geven we leden en organisaties toegang tot de ervaring en denkkracht van onze leden en onze vereniging en stellen we onze expertise beschikbaar. Tegelijkertijd willen we inspireren met de uitkomsten van Comm-Labs en zo ons vak voortdurend blijven ontwikkelen.

C-Café
Tijdens het C-Café neemt Hans Etman je mee langs alle betrokkenen vanuit Team Comm-Lab555, Giro555 en Logeion. Zo brengt hij in beeld hoe dit Comm-Lab is verlopen en wat het heeft opgebracht voor Giro555. En weten we wat we ervan terugzien in de (nabije) toekomst.

Aanmelden
Na je aanmelding ontvang je de dag voor het webinar de inlogcode om deel te nemen via Zoom. 

Over de sprekers

Baukje Heemskerk.jpg

Baukje Heemskerk

Baukje is Manager van bureau Giro555. Bij uitzonderlijke humanitaire rampen slaan de 11 samenwerkende hulporganisaties de handen ineen onder de naam Giro555. Ze werken daarbij samen met de Nederlandse omroepen, zenders en andere media en we vragen heel Nederland om zich aan te sluiten. Want samen redden we meer levens. Via Giro555 voeren de samenwerkende hulporganisaties gezamenlijk actie om mensen in Nederland te vragen geld te storten voor hulp aan slachtoffers van rampen. Namens de hulporganisaties houdt Giro555 het publiek voortdurend op de hoogte over de ramp, de hulpverlening en de bestedingen van het gedoneerde geld.
LOGNW_Hans Etman_vierkant.jpg

Hans Etman

Hans Etman is dagvoorzitter en gespreksleider. Eigenaar van het gespecialiseerde boekingsbureau Dagvoorzitter.nl en het internationaal opererende Masters in Moderation. Zijn stijl als dagvoorzitter is toegankelijk, rustig en direct. Gezaghebbend met gepaste bescheidenheid. Voelt zich ook thuis in verhitte bijeenkomsten. Met Dagvoorzitter.nl en Masters in Moderation streeft hij naar verhoging van effectiviteit en beleving van bijeenkomsten door de juiste dagvoorzitter in het juiste meeting design te plaatsen. In 2021 is Hans verkozen tot The 100 Most Influential People in the Events Industry.
Jacco-Dros.jpg

Jacco Dros

Jacco Dros helpt bestuurders, directeuren en managers bij het verbeteren van hun organisatie. Na verschillende managementfuncties in de mediawereld heeft Jacco zich gespecialiseerd in het brengen van nieuw toekomstperspectief bij bedrijven, (onderwijs)instellingen overheden en NGO’s. Jacco is enthousiast, creatief en een tikje eigenwijs. Maar hij is vooral zichzelf. Strategic Doing helpt Jacco om focus en snelheid te brengen in de processen die hij ondersteunt. Hij biedt Logeionleden die meedoen aan de Comm-Lab Giro555 teams de mogelijkheid om kennis te maken de Strategic Doing -methodiek om te komen van communicatievraagstuk naar de pitch voor de vakjury.
Linda Miete Rvdr 2015.jpg

Linda Tops-Miete

Linda is interim communicatiestrateeg en adviseert rijksoverheden over de communicatie rond thema's als duurzame energie, SDGs en draagvlak voor beleid. Daarnaast is zij actief Logeion-lid. Onder het label Lin on a Mission start zij met partners in haar netwerk nieuwe initiatieven op, die bijdragen aan een betere wereld. Haar nieuwste initiatief is de Comm-Lab Giro555 waarbij zij de beschikbare vakkennis van onze vereniging koppelt aan de communicatievraag van de 11 samenwerkende hulporganisaties achter Giro555. Door in de Comm-Lab Giro555 challenge te komen met innovatieve, effectieve en uitvoerbare oplossingen, draagt ook Logeion een steentje bij aan een betere wereld
marjan profielfoto.jpg

Marjan Jansen Manenschijn

Inspelen op ontwikkelingen en verbindingen leggen. Dat zijn zaken waar ik mij graag hard voor maak. Ik ben ervan overtuigd dat communicatie het verschil maakt als het erom gaat mensen mee te krijgen bij veranderingen. En om te weten wat die mensen beweegt moet je wel met hen verbonden zijn. Daarbij zoek ik graag aansluiting bij mooie initiatieven die betekenis geven, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. En met bedrijven en instellingen die gebruik kunnen maken van onze expertise.
MV Sascha Becker.jpg

Sascha Becker

Sascha is verkozen tot Communicatieman 2020 en head of strategy bij PROOF. Na een intermezzo als interim-marketingmanager bij het online platform Expatica, begon hij dik elf jaar geleden bij TMP Worldwide dat vier jaar geleden werd overgenomen door PROOF. Als head of strategy bij PROOF inspireert hij organisaties en bedrijven in binnen- en buitenland om succesvol en gestructureerd invulling te geven aan de hele employee journey.

Prijzen

Niet-Leden
Gratis

Kostenoverzicht:
Deze bijeenkomst is gratis voor leden en niet leden.