Over Geannuleerd: Tweedaagse studiereis naar de Europese instellingen in Brussel

Geannuleerd: Tweedaagse studiereis naar de Europese instellingen in Brussel

Gezien de aangescherpte Corona-richtlijnen is de reis naar Brussel in zijn oorspronkelijke vorm geannuleerd. Er wordt momenteel gewerkt aan een alternatief programma dat echter niet de volle twee dagen zal duren. Deelnemers die zich voor deze reis hebben opgegeven, ontvangen hierover bericht.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Voorwaarden

Deelnemers: ervaren vakgenoten met enige kennis of professionele ervaring met politieke en bestuurlijke besluitvormingsprocessen en/of public affairs;

Lidmaatschap van Logeion en/of BvPA is een vereiste (BvPA-leden die zich willen aanmelden, worden verzocht contact op te nemen met Logeion via info@logeion.nl);

Er zijn maximaal 25 plekken beschikbaar; als er veel belangstelling is dan hebben mensen die zich voor het eerst aanmelden een streepje voor. Per organisatie kunnen zich maximaal twee deelnemers aanmelden. Heb je interesse? Meld je dan aan (in ieder geval voor vrijdag 21 augustus 2020)! Op basis van de aanmeldingen wordt een op de deelnemers zelf afgestemd programma gemaakt;

Spreektaal: Engels en Nederlands.


Europa is dichterbij dan je denkt. De Europese Unie (EU) investeert in openbaar vervoer in Arnhem, financiert dakboerderijen in Den Haag, stuurt Nederlandse studenten naar het buitenland met een Erasmusbeurs en zorgt voor strenge eisen waaraan ons voedsel moet voldoen.

Ook in het werk als communicatieprofessional bij of voor lokale en regionale overheden ben je misschien al aangelopen tegen “die Europese regels". Mag je als gemeente je eigen profvoetbalclub met miljoenen euro’s ondersteunen of is dat ongeoorloofde staatssteun? En gaan we door dat stukje groen een weg aanleggen of is het ‘stukje groen’ Europees beschermd natuurgebied? Of misschien ben je gewoon de communicatieprofessional die zich afvraagt waarom communicatie over de EU vaak zo moeizaam verloopt?

Voor al deze geïnteresseerden organiseert Logeion voor de zevende keer de tweedaagse studiereis naar de Europese instellingen in Brussel. Tijdens het intensieve programma wordt ingegaan op de werking van het Europese besluitvormingsproces, de verschillende spelers daarin en hoe je als professional of als burger invloed kan uitoefenen.

Ontmoetingen met leden en ambtenaren van de Europese Commissie en andere Europese instituten maken onderdeel uit van het programma. Ook gaan we in gesprek met vakgenoten die lobbyen in Brussel en bespreken we vraagstukken die betrekking hebben op de communicatie met en door de EU.

De tweedaagse studiereis is georganiseerd door Logeion met de eigen vakgroep public affairs en met het bestuur van de BvPA in nauwe samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van de Europese Commissie

Kosten
Deelnemers betalen € 195,00 (excl. btw) inclusief diner in Den Haag, treinreis, hotel en maaltijden in Brussel. Niet inbegrepen is de overnachting in Den Haag voorafgaand aan de reis. De in rekening gebrachte bedragen hebben betrekking op het diner in Den Haag, het diner in Brussel waarvoor verschillende gastsprekers worden uitgenodigd.

Corona
De studiereis is dit jaar minder onbezorgd dan anders. Het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor Europese landen is inmiddels afgeschaald. Ook waar reizen weer mogelijk is, blijven er risico’s. Wij zorgen ervoor dat alle adviezen en richtlijnen tijdens deze reis gevolgd worden. Bij een opleving van het coronavirus kunnen we besluiten om op het laatste moment de studiereis te annuleren.

Aanmelden

Geen kaarten beschikbaar.

Prijzen

Let op: voor deze studiereis is de Logeion-waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:

Kosten leden Logeion en/of BvPA (inclusief avondbijeenkomst 17 november 2020): € 195,00 (excl. btw) inclusief diner in Den Haag (excl. hotel in Den Haag), treinreis, hotel en maaltijden in Brussel.

De in rekening gebrachte bedragen hebben betrekking op de diners, waarvoor verschillende gastsprekers worden uitgenodigd. Na 3 november 2020 is het niet meer mogelijk om kosteloos te annuleren. De overnachting in Den Haag van 17 november is voor eigen rekening.

Deze tweedaagse studiereis wordt georganiseerd door Logeion met de eigen vakgroep public affairs en met het bestuur van de BvPA in nauwe samenwerking met de Vertegenwoordiging van de Europese Commissie in Nederland en het Informatiebureau van de Europese Commissie.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.

Deel met anderen

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.