70 jaar

Logeion-hoogleraar Noelle Aarts

Logeion-hoogleraar Noelle Aarts

Sinds 1 november 2008 vervult Noelle Aarts haar rol als bijzonder hoogleraar Strategische Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam (de 'Logeion-leerstoel'), aan de faculteit der maatschappij- en gedragswetenschappen. Per 1 september 2013 heeft Logeion haar aanstelling aan de bijzondere leerstoel met nog eens vijf jaar verlengd.
Naast deze dag per week is zij hoogleraar Communicatie en Verandering in de Life Sciences aan de Universiteit van Wageningen, bij de leerstoelgroep Strategische Communicatie (faculteit gedragswetenschappen).

Activiteiten als bijzonder hoogleraar
Het bijzonder hoogleraarschap bij de ...Lees meer

 1. Noelle Aarts meest inspirerende communicatieprofessional 2017

  Logeion-hoogleraar Noelle Aarts (Strategische Communicatie) is voor het tweede achtereenvolgende jaar geëindigd op nummer 1 op de ranglijst van de top 25 meest inspirerende communicatieprofessionals, zoals jaarlijks samengesteld door communicatieonline.nl op basis van gesprekken met professionals uit het vak. Op nummer 2 staat Bartho Boer, voorzitter van de Logeion Adviesraad APV en hoofd communicatie bij de NS. Paul Stamsnijder, lid van het Logeion Expert Panel van Logeion en tevens oprichter van De Reputatiegroep, staat op nummer 3. Nummer 4 is Logeion-erelid Betteke van Ruler, emeritus hoogleraar Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam. Op de vijfde plaats staat Reint Jan Renes, lector aan de Hogeschool Utrecht. Lees verder

  Nieuws Door de redactie op 08 februari 2017 0 reacties
 2. Column C#6: De pen en het zwaard

  Enkele weken geleden ben ik in de plaatselijke boekhandel gaan luisteren naar schrijver Frank Westerman. Frank kwam vertellen over zijn jongste pennenvrucht : Een woord, een woord. In dit boek vraagt hij zich af hoe geweld zich verhoudt tot het gesproken woord. Hij beschrijft de Molukse treinkapingen in het Drentse kanaaldorp Bovensmilde in de jaren zeventig van de vorige eeuw en vergelijkt deze terreurdaad met de huidige praktijken van IS.

  Lees verder

  Blog Door Noelle Aarts op 15 augustus 2016 0 reacties
 3. Column C#5: taboedoorbrekend

  In mei 1976 opende het Nijmeegse Café de Plak haar deuren. Tegendraads, roldoorbrekend en emanciperend. Daar stond De Plak voor. Al snel werd het café overgenomen door het personeel. Sindsdien is het een collectief café waarin formele hiërarchie is afgeschaft en iedereen evenveel te vertellen heeft. Structuren doorbreken die mensen onvrij maken, zo luidde en luidt de doelstelling van het collectief.

  Lees verder

  Blog Door Noelle Aarts op 15 juni 2016 0 reacties
 4. Column C#4: de romantiek van het onderwijs

  Teacher of the Year Award van Wageningen University, dit jaar voor Roel Dijksma, won ik vorig jaar. Sindsdien denk ik af en toe na over wat ik goed onderwijs vind. Dat moet ook; andere docenten vragen mij tips en ik word soms uitgenodigd er iets over te vertellen.

  Ik koester een romantische opvatting over wetenschap en onderwijs. Zoals je in films ziet: docenten en studenten die elkaar wederzijds inspireren en samen tot nieuwe gedachten komen. Ook vergelijk ik wetenschappers graag met kunstenaars. Vanuit hun eigen vakgebied en expertise proberen zij de essentie van de wereld te vatten in al haar complexiteit. Tegelijkertijd zijn ze bezig grenzen op te rekken om nieuwe inzichten te genereren.

  Lees verder

  Blog Door Noelle Aarts op 13 mei 2016 0 reacties
 5. Column C#3: Doe eens rustig!

  ‘Doe eens rustig’, maant een collega terwijl ik vol vuur praat over mijn nieuwste onderzoeksproject. Ik ben even van mijn à propos. Om vervolgens mijn verhaal kalm en monotoon af te ronden, voor zover mijn temperament dat toelaat. ‘Je hoeft niet boos te worden’, hoor ik vaak als ik mijn verontwaardiging uit over de gang van zaken rond het vluchtelingenbeleid. ‘Er is niks om bang voor te zijn’, stelt de moeder haar kind gerust.

  Lees verder

  Blog Door Noelle Aarts op 08 april 2016 0 reacties