Vacature
05-07-2012
22-07-2012
Communicatieadviseur bij Rijkswaterstaat Den Bosch
Communicatie en media
Noord-Brabant
HBO
Midcareer
Vul hier alléén het aantal uren in (bijv. "36")
Fulltime
Gebruik de editor om koppen aan je tekst toe te voegen. De opmaak voor koppen vind je onder het uitklapmenu waar nu ‘Paragraaf’ staat. Gebruik ‘Kop 3’. Zorg dat er een Enter (en geen Shift-Enter) tussen de kop en tekst staat.
Je treedt op als communicatieregisseur, persvoorlichter en adviseur van het directieteam, lijnmanagement en projectmanagement.

Als communicatieadviseur weet je de communicatiekracht van Rijkswaterstaat te vergroten. Je verstaat je vak en bent hierin een inspiratie voor je collega’s. Je voorziet de projectleiders binnen de dienst van vakkundig communicatieadvies. Je voert regie op de beantwoording van persvragen en staat zelf ook accuraat de media te woord. Je kent het regionale medialandschap en weet te bouwen aan bestendige mediarelaties.

Je analyseert vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en kunt helder de kansen en risico’s in kaart brengen. Je legt verbanden tussen interne en externe ontwikkelingen. Je hebt aantoonbaar gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en bent op de hoogte van relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen binnen jouw aandachtsgebied. Je hebt kennis van infrastructurele projecten en projectmanagement. Daarnaast ben je professioneel opdrachtgever naar marktpartijen die de projectcommunicatie uitvoeren voor Rijkswaterstaat en de uitvoering van communicatiemiddelen verzorgen. Je evalueert je eigen werkwijze en draagt nieuwe inzichten over aan collega’s.

Functie-eisen
• Je hebt een communicatieopleiding op hbo- of wo-niveau en hebt minimaal 4 jaar ervaring in een communicatieadviesfunctie in een complexe organisatie.
• Je bent een gedreven communicatieprofessional met passie voor het vak en je bent op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen hierbinnen.
• Je hebt aantoonbare affiniteit met vraagstukken in overheidscommunicatie en bij voorkeur ervaring met infrastructurele projecten.
• Je hebt ervaring met woordvoering en inzicht in bestuurlijke verhoudingen.