Crisiswoordvoering: strategie en uitvoering
woensdag 12 april 2017 van 14:30 uur tot 17:40 uurLocatie
Café Restaurant DauphinePrins Bernhardplein 175
1097BL Amsterdam
Hoe sta je geloofwaardig en effectief de pers te woord, als je organisatie nét in een crisissituatie is beland? Hoe zorg je ervoor dat jij je organisatie in moeilijke tijden redt voor een miljoenenpubliek? Crisiswoordvoering wordt door veel communicatieprofessionals als spannend ervaren, maar met de juiste, intensieve voorbereiding is het gewoon een onderdeel van de communicatiemix. Jan Driessen en Chris Janssen (Q&A | Communicatie) nemen je mee in de strategie en uitvoering van crisiscommunicatie. Aan de hand van hun eigen ervaringen zoals tijdens #SAIL2015, Aegon en verschillende (inter)nationale politieke campagnes krijg je bovendien ook nog een stoomcursus vanuit de dagelijkse praktijk.
Deze bijeenkomst wordt georganiseerd door Young Logeion in samenwerking met de Vakgroep Mediarelaties en is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft.
Hoe sta je geloofwaardig en effectief de pers te woord, als je organisatie nét in een crisissituatie is beland? Hoe zorg je ervoor dat jij je organisatie in moeilijke tijden redt voor een miljoenenpubliek? Crisiswoordvoering wordt door veel communicatieprofessionals als spannend ervaren, maar met de juiste, intensieve voorbereiding is het gewoon een onderdeel van de communicatiemix. Jan Driessen en Chris Janssen (Q&A | Communicatie en CommunicatieTalent 2015) nemen je mee in de strategie en uitvoering van crisiscommunicatie. Aan de hand van hun eigen ervaringen, zoals bij #SAIL2015, Aegon en verschillende (inter)nationale politieke campagnes, krijg je bovendien nog een stoomcursus vanuit de dagelijkse praktijk.
Hoe goed bereid jij je voor op een crisisinterview? Wat zijn je hoofdboodschappen? Wat zijn je doelgroepen? Het klinkt als een opsomming eenvoudige vragen, maar topmanagers en zelfs professionele woordvoerders slaan de plank vaak mis voor de camera. Door de kritische vragen van een journalist, door slechte eigen voorbereiding of doordat ze verblind zijn geraakt door het eigen gelijk en het eigen jargon.
Op 12 april geven Driessen en Janssen je prikkelende insights over crisiswoordvoering. Niet om je de trucjes van de media te leren, maar om je een gedegen basis te geven waarop jij kunt voortbouwen.
Over de sprekers
Chris Janssen
Jan Driessen
Café Restaurant Dauphine
1097BL AMSTERDAM Bekijk op Google Maps
Cafe-Restaurant Dauphine is gevestigd in de voormalige Renault garage tegenover het Amstel Station. De naam ‘Dauphine’ refereert aan het succesvolle model van Renault uit de jaren 50. Het interieur en de kaart van Dauphine hebben een kosmopolitische uitstraling. Het design is verzorgd door architectenbureau Heyligers design+projects.
Bereikbaarheid per openbaar vervoer
Een reisadvies van deur tot deur is samen te stellen op 9292.nl.
Parkeren
Op het Prins Bernhardplein (de rotonde waaraan Cafe-Restaurant Dauphine ligt) kiest u de richting RAI/Rivierenbuurt. Vlak voordat u het spoorwegviaduct onder door zou gaan (de ingang van Dauphine ligt aan uw rechterhand), slaat u rechtsaf het Pauwenpad in. U bevindt zich nu tussen het spoor en de lange kant van ons gebouw. Maak aan het einde een scherpe bocht naar rechts: u staat nu met uw neus voor de ingang van de parkeerkelder. De garagedeur opent automatisch. De hoogte van de parkeerkelder is 2.40m.
Om de beschikbaarheid van onze parkeerplaatsen te verbeteren, hebben wij een parkeersysteem geïntroduceerd. Als gast van Dauphine kunt u bij de bediening 1,5 uur vrij parkeren op uw kaart laten zetten. Als u langer gestaan heeft, kunt u bij de betaalautomaat in de kelder het restant betalen middels creditkaart/pin/chip. Het uurtarief na de 1,5 vrije uren bedraagt 3 euro/uur (gelijk aan tarief buiten).
Prijzen
Kostenoverzicht:
Leden: € 42,50
Logeion Young Professionals: € 21,25
Niet-leden: € 85,00
Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 april 2017.
Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.